• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Zalimler yıkılacak, Suriye İntifadası Kazanacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl'de birçok STK biraya gelerek Suriye hükümetinin yaptığı katliamları protesto ederek dört yol saat kulesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Bilgi ve Düşünce Derneği, Bingöl İHH temsilciliği, Memur-Sen ve bileşenleri, Marifet-Der ve Anadolu Gençlik Derneği de destek verdi.

Eylem Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik'in Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, basın açıklamasını okudu.

15 Mart 2011 tarihinde Dera kentinde duvarlara yazı yazan çocukların Suriye rejimince gözaltına alınmasıyla başlayan Suriye İntifadasının bir yılını doldurduğunu hatırlatan Yılmaz, Suriye'de vahşetin boyutları her geçen gün yükseldiğini ve dünyanın gözleri önünde işkence, zulüm ve katliam politikasının her gün yeni bir aşamaya ulaştığını söyledi.

Yılmaz, Dün Halepçe ve Hama katliamları karşısında kör ve sağır olan dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesini seyretmekte. Tam bir yıldır gençleri, yaşlıları, kadınları, çocukları kan içici Baas çetelerince katledilen Suriye halkı ödediği büyük bedele rağmen zulme ve zillete boyun eğmedi. Bu direnişinde sadece Allah'a dayandığını meydanlarda en gür bir biçimde haykırdı ve haykırmaya da devam ediyor" dedi.

Suriye halkının direnişi yerli ve yabancı tüm zalimleri korkuttuğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu günler Furkan günleridir. Allah zalimlerle mazlumların arasını açmaktadır. Allah'ın günleri insanlar arasında dolaşmaktadır. Mısır'da Tunus'ta, Libya'da diktatörler nasıl devrildiyse Suriye'de de Esad rejimi düşecek, Filistin özgürlüğüne elbette kavuşacaktır. Bu Allah'ın vadidir. Zulme, zillete boyun eğenlere ve destek olanlara yazıklar olsun, baş eğmeyenlere, direnenlere ve şehitlere binlerce selam olsun!" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Abdullah Narin'in yaptığı dua ile eylem sona erdi. (Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir