• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal güçleri Filistinlilere ait 4 evi yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal yönetimine bağlı yıkım ekipleri bu sabah (16 Ekim Pazartesi) Kudüs'ün doğusundaki Cebel El-Baba Bedevi Kompleksi'nde prefabrik evleri ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıktı.

Bedevi Kompleksi temsilcisi Ataullah Muzaria, Sivil İdare görevlileriyle birlikte baskın düzenleyen yıkım ekiplerinin iki evi ruhsatsız inşa edildikleri gerekçesiyle yıktığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Muzaria, yıkım ekiplerinin hâlâ bölgede olduğunu ve dün yıkım ihbarı yapılan diğer evlerin de yıkılmasının beklendiğini ifade etti.

Yıkımları eleştiren Filistinli aktivist, Sivil İdare'nin ailelere evlerini boşaltmaları için bir hafta süre tanıdığını fakat bir gün sonra yıkım ekiplerinin gelerek evleri yıkmaya başladığını bildirdi.

İşgal rejimi Sivil İdare birimi dün işgal güçleri eşliğinde söz konusu bölgeye baskın düzenlemiş ve beş aileye evlerinin yıkılacağını tebliğ etmişti.

İşgal güçlerinin evlerini yıkmasıyla aralarında kadınların, yaşlıların ve çocukların da bulunduğu 30 kişinin evsiz kaldığı belirtildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir