• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Irak güçleri Kerkük Havalimanı`nda kontrolü sağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak güçlerinin, Kerkük'ün bazı bölgelerinde kontrolü sağlayarak ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, "Kerkük'te güvenliği sağlama operasyonları kapsamında Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolunda kontrol sağlandı." denildi.

Açıklamada ayrıca, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün kuzeyindeki doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde de kontrolü sağlayarak ilerlediği aktarılıdı.

Bu arada, Irak terörle mücadele gücünün Kerkük'teki Keyvan Askeri Üssü'nde kontrol sağladığı bildirildi.

Irak güçleri Kerkük Havalimanı'nda kontrolü sağladı

Irak güçlerinin, Kerkük Havalimanı'nda kontrolü sağladığı kaydedildi.

'Erbil'den takviye güç gönderildi'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük'ün güneyindeki 4'üncü Cephedeki Peşmergelerin geri çekilmesi üzerine Erbil'den takviye gücün gönderildiğini ifade etti.

Kerkük'teki son gelişmeleri ele almak için Erbil'de hareketli saatlerin yaşandığını belirten Hikmet, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ve Peşmerge komutanları arasında toplantı yapılacağını söyledi.

'Direnemeyeceğimiz düzeyde askeri sevkiyatlar yapıldı'

Irak'ın Kerkük kentindeki mevzilerinden çekilen Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Peşmerge Sorumlusu Vesta Resul, Kerkük'te kendi partisine ait yayın organlarına yaptığı açıklamada, "Dün geceden bu yana karşımıza hiç direnemeyeceğimiz düzeyde askeri sevkiyatlar yapıldı. 350 tank ve ağır silahla 4 birliğimize saldırıldı." dedi.

Cephanelikleri ve ellerindeki silahların yetersiz olduğunu söyleyen Resul, bu durumu üstlerine bildirdiklerini ve çekilmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Öte yandan KBY'li Peşmerge Komutanı Aras Şeyh Cengi ise Kerkük'e başlatılan askeri operasyonun uluslararası bir anlaşma çerçevesinde yapıldığını ileri sürdü.

Cengi, Irak ordusunun 2014 yılı öncesinde bulunduğu bölgelere dönmek istediğini ifade etti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan açıklama

Bu arada, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'te Arap, Kürt, Türkmen ve Hiristiyanların güvenliğini sağlama sorumlulukları olduğu belirtilerek, "Tüm memurlara, yerel güvenlik ve polis güçlerine acilen işyerlerine gitmeleri ve mesailerine devam etmeleri çağırısında bulunuyoruz." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir