• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
`Şanlıurfa Bilim Şenliği` düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın ilk bilim merkezinin bulunduğu Şanlıurfa, bu kez "TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği" ile gündeme geliyor. 19 ila 21 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek ve Türkiye genelinde yüzlerce projenin katılım göstereceği şenlik için hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Şenlik öncesi büyükşehir belediyesi ekipleri, Balıklıgöl Platosu'nda kurdukları stantlarda vatandaşları etkinliğe davet ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı; TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği "TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği" birçok bilim meraklısını kentte buluşturacak. Başta Şanlıurfa gençliğinde bilim heyecanını uyandırmak ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik edebilmek amacıyla düzenlenecek şenlik, Turgut Özal Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Bilim şenliği; mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile birlikte 7'si astronomi olmak üzere 20 farklı atölyede her yaştan on binlerce kişiyi aynı çatı altında buluşturacak. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir