• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
 KYB Birlikler Kerkük savunmasında çekildi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Yurtseverler Birliği`ne (KYB) ait 9 ve 16`ncı Tugaylar, Kerkük`ün Dakuk ilçesinden çekildi.

Rûdaw`a konuşan Dakuk Asayişi Müdürü Faruk Ahmed, “Bu sabah Dakuk sınırındaki 9 ve 16`ncı Tugaylar, çatışmadan karargahlarından çekildi” dedi.

Faruk Ahmed, Dakuk`ta sadece asayiş güçlerinin kaldığını söyledi.

Irak ve Heşdi Şabi güçleri dün gece saat 11.30 sıralarında Kerkük bölgesine yöneldi. KYB`ye bağlı bazı peşmerge birlikleri Kerkük, Dakuk ve Tuzhurmatu bölgelerinden, çatışmaya girmeksizin çekildi.

Irak ordusu, K1 askeri üssünü de ele geçirdi.

Kerkük`ün güneyindeki Dakuk ilçesi, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler arasında yer alıyor.

Pavel Talabani

PEŞMERGE KOMUTANI: NEDEN ÇEKİLDİĞİMİZİ BİLMİYORUZ

Rudaw'a konuşan Binbaşı rütbeli bir Peşmerge, "Savaştığımız mevzilerden neden geri çekildiğimizi anlamıyorum. Halkın, bu emri veren komutandan bunu sorması gerekiyor" dedi.

Binbaşı rütbeli Peşmerge Komutanı "Saldırı karşısında iyi savunma yaptık. 3 saatten fazla doçka ve havanlarla karşılık verdik ve geri de çekilmedik. Ancak ne yazık ki sonunda geri çekildik. Sadece çok yazık diyorum. Halktan, geri çekilmenin hesabını sormasını istiyoruz. Peşmergeye geri çekilme emrini kimin verdiğini sormalarını istiyoruz" diye konuştu.

"İyi savunma yaptık. Çok sayıda gönüllü kişi de bize katıldı" diyen Binbaşı, "Bize komuta edecek birinin olması halinde geri çekilen yerleri almaya hazırız. Ancak hangi emirle yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Kerkük`e Zerevani Güçleri`nin (Özel Kuvvetleri) gönderilmesine ilişkin ise Peşmerge Komutanı, şunları söyledi:

"Zerevani Güçleri`nin Telwerd`e aktarıldığı söyleniyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu gece Sayın Kosret Resul`e bağlı birliğin de Büyük Sanayi bölgesine savunmaya geçmesiyle Irak güçlerine bağlı Seraye Selam birlikleri 5 dakikada yenilgiye uğratıldı."

Söz konusu güçler, (KYB) yetkilileri Pavel Talabani ve Lahur Şeyh Cengi'nin talimatıyla çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir