• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
`Başörtüsü Davalarına Cezası Yağdı!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA - Sakarya Adalet Girişimi ve Başörtüsü Platformu tarafından yapılan kitlesel basın açıklamalarının 341. Haftasında, başörtüsüne özgürlük mücadelesinde açılan davalarda para ve hapis cezaları verildiği belirtildi.

Basın açıklamasını okuyan Kadrican Mendi, Bursa`da kızının başörtülü okumasını isteyen öğrenci velisi Mehmet Polat`a 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlattı. Mendi, 2010 yılında Sakarya Üniversitesi mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmamasının kınanmasındaki ifadeleri kişisel hakaret sayan eski rektörün açtığı davada ise Başörtüsü Platformu üyesi 2 kişiye ve konuyu gündeme taşıyan gazeteciye 7`şer bin liradan toplam 21 bin lira para cezası verildiği belirtildi. Mendi, "28 Şubat`la hesaplaşan Türkiye söyleminin altında Başörtüsü mücadelesi verenlerin gördüğü muamele kamuoyunun takdirine bırakıldı" dedi.

"Bölgesel Politikaları NATO`dan Çıkarak Geliştirelim!"
Suriye gündemine değinen Mendi açıklama devamında:"Suriye`de başlayan iç savaşında yıldönümü. Suriye halkı tüm dünyanın gözleri önünde birbirlerinin kanını döküyor. Ancak batı ittifakı daha kana doymamış olmalı ki taraflar arası bir ateş anlaşmasına dahi yanaşmadıkları gibi, zaten son derece zayıf olan muhaliflere daha fazla silah vermekten, yani daha fazla kan vermelerini istemekten başkasını yapmıyorlar. Oysa biz Türkiyeli Müslümanlara düşen görev, komşumuz ve kardeşimiz olan bölge halklarının kanını mukaddes bilmektir… Batılı güçlerin ve onların kuklalarının peşine takılarak, meseleyi bir mezhebe düşmanlığa kadar vardırarak bu ümmete iyilik yapmış olamayız. Öncelikle NATO, Avrupa, ABD gibi bölge dışı ve niyetlerinin ne olduğunu bildiğimiz güçlerin bizim içişlerimize burunlarını sokmalarına izin vermemiz gerekiyor. Afganistan`da da Suriye`de de dökülen kanı durdurmak istiyorsak öncelikli olarak bu dış güçlerle olan tüm ilişkilerimizi sona erdirmeli ve bölgenin Müslüman halkları olarak sorunlarımızı kendimiz halletmeliyiz. Buradan hükümete açık bir çağrı yapıyoruz. Türkiye öncelikle NATO ittifakından çıkmalı, topraklarımızdaki tüm NATO tesislerini defetmelidir. İkincisi yanına hiçbir emperyalist devleti almadan, tamamen bölge ülkelerini muhatap alan bir bölgesel politika geliştirmelidir" ifadeleri kullanıldı.
 
A. Hakim Kurt-İLKHA
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir