• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Yozgat, Sivas ve Van çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde bir ila 3 derece azalacağı, batı kesimlerde bir ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Giresun, Trabzon ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de ise kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar ve benzeri) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, yarın doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olmak üzere Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ardahan çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, Ardahan'ın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu 30°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 18°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 25°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 22°C

Manisa: Az bulutlu ve açık 27°C

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 18°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmurlu 17°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir