• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Servis şoförlerine seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi Konferans Salonu'nda, ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik seminer verildi.

İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Hüseyin Mete, Milli Eğitim Bakanlığı taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmenliği, öğrenci taşıma uygulamaları, sözleşme esasları, taşıma güzergâhları, araç sürücüsü ve rehber personellerin yükümlülükleri hakkında servis şoförlerini bilgilendirdi.

Rehabilitasyon Araştırma Merkezi öğretmeni Şehmus Yapacak da yaş grupları ve engel grupları itibari ile öğrenci, veli davranış maddeleri, etkili iletişim yöntemleri, araç şoförlerinin ve rehber personellerin öğrencilere yaklaşımının nasıl olacağını belirtti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden polis memurları İbrahim Kar ve Beyazıt Öztürk de karayolları trafik kanunu, okul servis araçları hizmet yönetmenliği, trafik işaret ve levhaları, seyir esnasında uyulması gereken kurallar, durma ve duraklamada dikkat edilecek kuralları anlattı.

İlçe jandarma komutanlığından Uzman Çavuş Ömer keskin ise aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, geçiş kolaylığı, öğrencilerin iniş ve binişlerde dikkat edilmesi gereken kurallar, olası kaza sonrasında yapılması gereken konular hakkında servis sürücülerini bilgilendirdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir