• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
BATMAN-Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği TÜMSİAD Batman Şubesi basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı yaparak hizmet yerini tanıtımını yaptı. TÜMSİAD başkanı üye ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, Batman`da güzel işler yapmak istediklerini belirterek, "TÜMSİAD`ın basınla sürekli bir araya gelme programları olacak. Basın mensuplarıyla bir araya gelip hizmet binamızı göstermek istedik." şeklinde konuştu.

Yeşilyurt, TÜMSİAD`ın 2005 yılında Genel Merkezi İstanbul`da Türkiye`de KOBİ`lere destek veren bir kuruluş olma amacıyla kurulduğunu ifade etti. Yeşilyurt, Türkiye`de TÜMSİAD`ın 60 şubesinin olduğunu ve şu anda açılmak üzere 15-16 şube çalışması olduğunu Avrupa`da ise 10 şubelerinin bulunduğunun altını çizdi. 2011 yılı itibariyle TÜMSİAD olarak 12 bin 500ü üye sayısını bulduklarını kaydetti.

Yeşilyurt, TÜMSİAD Genel Başkan Dr Hasan Sert`in Türkiye`nin en verimli 11 insanından biri, dünyadaysa 41`ci kişi olarak sıralamada yer aldığını söyledi. Genel Başkanlarının yürüttüğü çalışmalar sayesinde 2011 yılında 37 ülkenin ve tüm Avrupa ülkesinin de katıldığı KOBİ etkinliklerinde esnafa yönelik en çok faaliyet yapan sivil toplum kuruluşu olarak birinci sıraya geldiğini belirten Yeşilyurt, "TÜMSİAD`ın iki kere ard arda birinci gelmesiyle tabi diğer SİAD`larla da çalışarak Türkiye Dünya birincisi oldu. Türkiye`nin Dünya birincisi olmasıyla Avrupa`da faaliyet yürüten ticari sitelerde Türkçe menü yerleştirilmeye başlandı." ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD Olarak Ticari Ahlakı Önemsiyoruz
TÜMSİAD`ın KOBİ`lere destek konusunda 2011 yılında Türkiye`de yapılan KOBİ desteklerin yüzde seksenini yaptığını söyleyen Yeşilyurt, kendilerinin de Batman`da iki hafta önce uygulamalı girişimcilik kursu başlattıklarını ve Batman`da 4-5 ayda 110 ile 120 kişilik üye sayısına ulaştıklarını ifade etti.

TÜMSİAD`a Üye seçiminde kişilerin ticari ahlakını önemsediklerini belirten Yeşilyurt, Siyasi görüş v.s gözetmediklerini Referanssız üye kabul etmediklerini vurguladı.

 Her ay TÜMSİAD Genel Merkezinin yurt dışı gezi çalışmaları olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, "Gidilecek ülkelerde hangi ürünlerle ilgili ticaret yapılmak isteniyorsa genel merkeze iletiyoruz. Genel merkezde oradaki temsilci aracılığıyla araştırma yapıp muhatap buluyor. TÜMSİAD olarak üyelerimize idari baz da yardımcı oluyoruz." şeklinde konuştu.

 Batman İçin 6-7 Proje Üzerinde Çalışıyoruz
Şu an Batman için 6-7 proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Yeşilyurt, "Öncelikli olarak arkadaşlarımızın birbirlerini tanıması lazım. Bu sürede teşkilat çalışmamızı yapacağız. Çalışmalarımızın sonunda Batman`da ticari dengeler değişecek. Diğer SİAD`larla birlikte hareket edip dengeleri değiştireceğiz. Herkesi bir çatı altında bir araya getirmek istiyoruz. Tüm kurumları esnafa yardımcı olmak ve işsizliği önlemek için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Uygulamalı girişimcilik kursiyerleri hocaları Eğitimci Mehmet İnat` a teşekkür plaketi vermeleri ile toplantı son buldu.

(Veysi Demir-Masum Günaydın-İLKHA)