• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
 Askere Polis Dayağı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Olay, geçen perşembe günü Sırrın Mahallesi 617’nci Sokak’ta meydana geldi. ;Gece geç saatlerde kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polis, taş ve sopalar ile birbirine giren 2 grubu güçlükle dağıttı. Olaya karışan ve aralarında hırsızlıktan sabıkalıların da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alınırken, kaçan Mehmet Varlık ve 2 arkadaşı kovalamaca sonucu yakalandı.
 
Iğdır’ın Aralık İlçesi’nde askerlik yapan Varlık, izne geldiği memleketinde kavga ettikleri gerekçesiyle kendisini gözaltına alan polisler tarafından dövüldüğünü, kolunun kırıldığını ileri sürdü. Acil servisten çıkan Varlık, polis şiddetine maruz kaldığını iddia ederek şöyle dedi:
 
"Aynı mahallede oturduğumuz kişiler ile kavga ettik. Olay yerine polisler gelince de, asker olduğum için korkup kaçtım. Beni yakalayan polisler karakol yerine sulama kanalına götürüp tekme tokat ve coplarla dövdü. Asker olduğumu ve izinli olarak Şanlıurfa’ya geldiğimi söyleyince beni daha çok dövmeye başladılar. Birliğime dönmeme 3 gün kalmıştı. Sağ olsun devletimiz beni böyle gönderiyor. Beni bu halle getiren polisler hakkında şikayetçi olacağım."
Kardeşinin polisler tarafından dövüldüğünü söyleyen ağabeyi Ömer Varlık da, sorumlular hakkında jandarmaya giderek şikayetçi olduklarını, pazartesi günü ise avukatları aracılığıyla savcılığa sikayetçi olacakları anlattı. Ömer Varlık, şöyle dedi:
"Olayı duyup karakola gittiğim zaman kardeşimin kolunun kırık, vücudunun morluklar içerisinde olduğunu gördüm. Bana kendisini polislerin bu hale getirdiğini söyledi. Bunun üzerine kardeşim asker olduğu için Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığa giderek suç duyrusunda bulunduk. Merkez Komutanlığında görevli komutanlar kardeşimin ifadesini alıp 3 ayrı tutanak tutu. Daha sonra görevli bir astsubay eşliğinde kardeşimi eve getirdik. Hafta sonu olduğu gerekçesiyle pazartesi günü avukatımızla birlikte savcılağa giderek polisler hakkında suç duyrusunda bulunacağız."
 
KOLU KAVGADA KIRILDI, TEDAVİSİNİ POLİS YAPTIRDI
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Akraba 2 grubun taş, sopa ve bıçaklarla kavga ettiği, sevk edilen ekibin kavga eden 2 grubu sözlü olarak uyardığını, bu sırada aralarında asker olan Mehmet Varlık’ın da bulunduğu 3 kişinin kaçması üzerine polislerin bunları kovaladığını bildirdi. Takviye polislerin sevk edilmesi ardından 3 şüphelinin yakalandığı, ellerinde bıçak bulunan ve polise direnen bu kişilerin biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilerek, kelepçelenip gözaltına alındığı ifade edildi. Sağlık raporu için hastaneye getirilen Mehmet Varlık’ın kolunda kırık olduğu belirlenince tedavisi yaptırıldığı, kolunun alçıya alındığı, ardından Yenişehir Polis Merkezi’ne götürülerek ifadesinin alındığı, 6 şüpheli savcılık talimatı doğrultusunda serbest bırakıldığı kaydedildi.
 
Emniyet yetkilileri, kavga sırasında şüphelilerin otomobilinde bulunan ve yetiştirme yurdundan kaçtığı belirlenen 15 yaşında bir kız çocuğunun da Çocuk Polisi’ne teslim edildiğini, olaya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.
 
DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir