• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Kızıltepe'de Halepçe Katliamı Programına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Kızıltepe Şubesi Halepçe Katliamının 24'ncü yıldönümü münasebeti ile Saray Düğün Salonunda bir anma etkinliği düzenlendi. Saat: 19.00'da başlayan program, Nasrullah Gümüşçü Hocanın okuduğu Kur'an- Kerim tilaveti ile başladı.

Katılımın yoğun olduğu gözlenirken, programa Şeyh Said'in torunu Abdullillah Fırat ve üç ayda bir yayımlanan Kürtçe dergisi Kelha Amed yazarlarından Mahmut Kılıç ve Av Necat Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mahmut Kılıç, 16-23 Mart tarihleri arasında kutlanan "Dünya Mustazaflar Haftası"nın öneminden bahsetti. Av Necat Özdemir ise Kürt halkının mağduriyetini, İslam'a olan bağlılıklarını ve Halepçe'de yapılan vahşeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Şeyh Said'in torunlarından Abdullillah Fırat, Kürt halkının tarih boyu İslam'a olan bağlılıklarına dikkat çekerek, Şeyh Said hazretlerinin İslam'ın dışında bir gayesinin olmadığını dile getirdi. Şeyh Said'in İslam ve Kur'an ahkâmını yüceltmek için kıyam yapmak zorunda kaldığını belirten Fırat, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Şeyh Said ve Said Nursi'nin batılılaşma ihanetine karşı mücadele verdiklerini dile getirdi. Şeyh Said'in Kürt halkına büyün bir miras bıraktığını anlatan Fırat, bu mirası "İslami hizmet ve zulme karşı dik durmak" olarak açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal'in okuduğu ilahi ve ezgilerle program sona erdi. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir