• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Batman`da "Muhtaçlara Umut Ol" kermesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Umut Kervanı, yetim ve muhtaç aileler yararına "Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla kermes düzenliyor. 3 gün devam edecek ve saat 11.00 ila 18.00 arasında açık olan 2000 İş Merkezi zemin katında yapılan kermese halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık yaptığı açıklamada, "Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla düzenledikleri kermesten elde edecek gelirin tamamının yetim ve muhtaç aileler yararına kullanılacağını söyledi.

Sıcak ev yemekleri, tatlı, hediyelik eşya, giyim ve muhtelif eşya çeşitlerinin satıldığı kermesin salı günü akşama kadar açık olacağını belirten Işık, yetim ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmek isteyen tüm hayırseveri kermese beklediklerini kaydetti.

Işık, "Allah'a hamdolsun 2017 yılı içerisinde Batman Umut Kervanı olarak muhtaç ve yetim aileler için yapmayı planladığımız kermesimizi bugün gerçekleştirdik. Son bir ay içerisinde kermesimizi yapmak için hummalı bir çalışma içerisine girdik. Kermesle ilgili el ilanı, afişlerimizi hazırlayıp, reklamlarımızı yapmaya çalıştık. 2000 İş Merkezinde kermesimizi yapmayı uygun gördük. Kermesimizin birinci günü hizmete başladık." dedi.

"Hayırseverlerin gelip muhtaçlara katkıda bulunmalarını istiyoruz"

Kermese çok yoğun bir katılımın olduğunu ifade eden Işık, "Yoğun bir talep var. Allah'a şükürler olsun. Bu da bizim vatandaşlarımızın, halkımızın muhtaç ailelere olan düşkünlüğünü gösteriyor. Hayırsever Batman halkı hem getirmiş yemeklerle kermese katkıda bulunuyor hem de destek de bulunuyorlar. Akla gelebilecek her türlü yemek burada mevcuttur. Özellikle kermeste çocuk elbiseleri, giyim, çeyiz malzemeleri, çeşitli oyuncaklar var. Biz bunları satarsak inşallah muhtaç ve yetim ailelere iyi bir gelir sağlanmış olur. 3 gün boyunca hizmetimiz olacak. Hayırseverlerin buraya gelip muhtaçlara katkıda bulunmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Bu tür hayırlı çalışmalara fakir ve muhtaçların ihtiyacı vardır"

Muhtaçlara katkılarının olması için kermese geldiklerini söyleyen vatandaşlardan M.Enes İmir, "Umut Kervanı fakirler yararına Batman'da 3 gün süreyle bir kermes düzenliyor. Bizlerde bugün ailece bu kermese iştirak ettik. Amacımız bu hayırlı hizmete bizim de bir katkımız olsun. Bu tür hayırlı çalışmalara gerçekten fakir ve muhtaçların ihtiyacı vardır. Buradan gelen katkılar fakirlere gidecek. Bizlerde katkı sunmak için buradayız. Batman halkının da bu tür hayırlı işlere gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnşallah devamı gelir"

Yetim ve muhtaçlar için kermes düzenleyen Umut Kervanı'na teşekkürlerini ileten Burhan Kılıçarslan, "İnsanlarımızın özellikle muhtaçların, yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda böyle kermeslere gelmesini istiyoruz. İnşallah devamı gelir. Milletin de gelip görmesini istiyoruz, mutlaka faydasını görürler." şeklinde konuştu.

"Bu tür teşviklerin olması gerekiyor"

Halkın kermese katkı sunması gerektiğini vurgulayan Enise Dal ise şunları söyledi: "Bir Batmanlı olarak Umut Kervanı'nın muhtaçlar için düzenlemiş olduğu bu programdan çok memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Muhtaçlara ve fakirlere yapılan yardımların devamlı olması için bu tür teşviklerin olması gerekiyor. Bunu sağlayan bütün herkese çok teşekkür ediyoruz. Ortam çok güzel, burada kardeşlik ortamı var. Vatandaşlar aldıklarından fazlasını ödüyorlar. Bu çok güzel bir şey, bu bilinci de kazandırıyor." (M.Fatih Akgül-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir