• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
"Biz insan ve adalet merkezli düşünüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesi HÜDA PAR İlçe Başkanlığı 2'inci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, partilerinin insan ve adalet merkezli hareket ettiğinin altını çizerek toplumun HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kongreye; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu üyeleri M. Emin Doğru ve Seyithan Aksoy, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ali Öner, Gercüş Ziraat Odası Başkanı M. Şefik Öner ve partililer katıldı.

HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı Mehmet Dursun'un selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ardından HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR'ın kuruluş amaçlarına değinerek, partilerinin insan ve adalet merkezli siyaset yaptığına ve toplumun HÜDA PAR'a olan ihtiyacının gün gibi ortaya çıktığına vurgu yaptı.

HÜDA PAR kurulduğu zaman siyasete ve topluma yepyeni bir soluk olacaklarını, HÜDA PAR'ın kuruluş amaçlarına parti programlarında geniş ölçüde yer verdiklerini ve mutlak bir ihtiyaçtan dolayı kurulmuş bir parti olduklarını belirten Gök, "Gerçekten de toplumumuzun HÜDA PAR'a olan ihtiyacı gün gibi ortaya çıktı. Bunun ispatı nedir? Şu ana kadar HÜDA PAR'ın gerek iç siyasette gerekse de dış politikada yanlış dediklerinin hepsi istisnasız yanlış çıktı. Mesela dış politikada Suriye meselesinde mevcut olan iktidarın dış politikasının yanlışlığını defaatle vurguladık. Fakat maalesef kimse dinlemedi. Şu an şu hazin manzara hepimizin gözlerinin önünde, müşahede ettik. Harabeye, viraneye dönmüş bir memleket, milyonlarca mülteci, yüz binlerce ölü..." dedi.

HÜDA PAR olarak toplumun kendilerine olan ihtiyacını eylem ve söylemleriyle ortaya koyduklarını fakat kendilerinin göz ardı edilerek dinlenilmediğini ifade eden Gök, HÜDA PAR'ın iç politikadaki önemli ve tutarlı yaklaşımına değindi.

HÜDA PAR'ın çözüm sürecine yaklaşımına değinen Gök, çözüm sürecinde de iktidarın yanlış bir politika izlediklerini defaatle dile getirdiklerini söyledi.

Gök, "Çözüm sürecinin yanlış bir mecrada gittiğini vurguladık ve bunu defaatle söyledik. Ortada yılların sorunu olan bir mesele vardı ve bu çözülmedikçe ne Doğu'da ne de Batı'da bize huzur olmayacaktı. İktidar da sorunun esas menşei ve kaynağı olan insanlarla oturdu, sadece onları muhatap aldı. Ve tablo ortada... Kısa süreli bir çatışmazlık döneminden sonra tekrardan çok daha ağır çatışmalar oldu ve maalesef bunun neticesi de vahim oldu." ifadelerini kullandı.

Siyasette hamasi söylemleri eleştirdiklerini ifade eden Gök, özellikle iktidarın son zamanlarda hamasi söylemlerde bulunduğunu belirterek söyledi:

"Son zamanlarda da hamasi söylemlerde bulundular, biz yine uyardık. Bakın 'siz bir kesimin oyunu alma adına toplumun önemli bir kısmını küstürüyorsunuz. Ve hatta hakaretlere varan söylemlerde bulunuyorsunuz' dedik. Nitekim dinlemediler ve son dönemde bunun dozajını da arttırdılar. Biliyorsunuz yanı başımızda bir referandum yapıldı. O referandumun haklılığı veya haksızlığı bir yana... Ama bizdeki insanların; iktidarda, muhalefette, Meclis'te bulunan partilerin söylemleri ise fecaat durumundadır. Yani nerdeyse kadim bir kültüre sahip olan ve bölgemizin bir gerçeği olan Kürtlere ve toplumuna hakaretlere varan söylemlerde bulundular. Biz yine uyarıyoruz; bu hayra alamet değildir."

"İslam medeniyeti hiçbir kültür ve ideolojinin tesirinde kalacak bir medeniyet değildir"

Müslümanların önemli bir medeniyete sahip olduklarını söyleyen Gök, İslam medeniyetinin hiçbir kültür, medeniyet ve ideolojinin tesirinde kalacak bir medeniyet olmadığının altını çizdi.

Gök, "Zira öyle bir medeniyete sahibiz ki emin olun Kur'an ve İslam medeniyeti hiçbir kültürün, hiçbir medeniyetin, hiçbir ideolojinin tesirinde kalacak bir medeniyet değildir. Çünkü insanlık için insanın fıtratına uygun olan en iyi düşünce, fikir ve yoldur. İşte maalesef bunun şuurunda olanlar dahi belli bir süreden sonra yine Batı'nın dümen suyuna girmekten kendilerini alıkoyamıyorlar." diye konuştu.

"Biz insan ve adalet merkezli düşünüyoruz"

HÜDA PAR'ın fikir ve düşüncelerini ortaya koydukları zaman üzerinde durdukları en önemli şeyin insan ve adalet olduğuna vurgu yapan Gök, "Biz insan ve adalet merkezli düşünüyoruz. Zira devlet kutsal değildir, devletin kutsiyeti yoktur. Kutsal olan insandır! Dolayısıyla devlet ve kanunlar insana hizmet için vardır. Zira Allah (c.c) insanı yarattıktan sonra bütün kâinatı ona müsahhar ve hizmetçi kıldı. Dolayısıyla her şeyin insanın hizmetine sunulması lazım. Ama maalesef şu ana kadar ki icraatlar, faaliyetler, projeler bunu göstermedi. İşte biz HÜDA PAR olarak inşallah diyoruz ki her taraftan; Doğu'dan, Batı'dan nereden gelirse gelsin bütün o fitne dalgalarını bertaraf etmek için gücümüz oranınca bu fitne ve fesada, bu fuhşa, bu ahlaksızlığa set olmaya çalışacağız inşallah. Ama burada sahip olduğumuz ve yüklenmiş olduğumuz yükün şuurunda olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Bütün İslam ülkelerinde bir kargaşanın hüküm sürdüğünü aktaran Gök, "Bütün İslam coğrafyalarında bu böyle. Devletin askeri yıllarca sadece vatandaşla mücadele etmeye çalıştı ve Batı'dan gelen o ifsatla ve fesatla yıllarca Türkiye sağ-sol çatışmasıyla uğraştırıldı. Maalesef sonu da vahim oldu. Binlerce gencimiz hayatını kaybetti, kan ve gözyaşı eksilmedi. Bu sağ-sol çatışmasından bir müddet sonra Kürt-Türk çatışması çıkarmaya çalıştılar fakat Allah'a hamdolsun bunu başaramadılar. Aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalıştılar ama hamdolsun bu meyve vermedi. Bunun sebebi neydi? İşte bunun sebebi şu an bizim topluma ve siyasete teşrif etmeye çalıştığımız, bu konuda siyasete hakim olmasını istediğimiz bu tevhidi şuur sayesindedir. İslami şuur sayesinde oldu. Neden? Çünkü biz İslam'dan Kur'an'dan bunu öğrendik; 'Bütün müminler kardeştir' şuuruyla büyüdük. Dolayısıyla Kürd'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla bu şuurda olduğumuz müddetçe aramıza atmaya çalıştıkları bu fitne tohumları Allah'ın izniyle filiz vermeyecektir, meyve vermeyecektir." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kongrede, ilçe teşkilatının faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra kongre; HÜDA PAR Gercüş İlçe Muhasibi Kenan Turan'ın mali raporu okuması ve Seyfettin Yıldırım'ın faaliyet raporunu okumasıyla devam etti.

Ardından ilçe başkanlığı seçimi için oy safhasına geçildi. Oy kullanan delegelerin tümünün oyunu alan mevcut başkan Mehmet Dursun güven tazeleyerek tekrar HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı oldu. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir