• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
`Yapılan İftiralar Umudumuzu Kırmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim 2011 tarihinde Van`da meydana gelen depremin ardından İŞKUR tarafından işe alınan 6 bin işçi, görev sürelerinin uzatılması istemiyle kendi aralarında bir heyet seçip Ankara gönderince kıyametler kopartıldı.

Heyet adına açıklamalarda bulunan Ahmet Şayak, İŞKUR`un işe alımlarının 8 ay sonra son bulacağı gerçeğini göz ardı etmeksizin harekete geçtiklerini ve tamamen insani bir amaç ile yola çıktıklarını belirterek bu girişimlerinin çarpıtılmasına bir anlam veremedikleri dile getirdi.

Şayak, "Gerek Van milletvekillerinin gerekse Hükümetin işten çıkarılacak olan 6 bin kişiyi yeniden istihdam edilebilmeleri ve Hükümetin deprem bölgesine yönelik böyle bir çalışma düşünceleri var mı umuduyla Ankara ya gitme kararı aldık. Malumunuz deprem sürecinde İŞKUR bünyesinde 11 farklı kurum tarafından 3 bin kişi Van merkez, 3 bin kişi de Erciş`te olmak üzere toplamda 6 bin kişi TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) adı altında hükümet tarafından istihdam edilmiş ve depremin o sıkıntılı günlerinde çalışarak belki de yaşanacak birçok sıkıntının önüne geçilmişti. Bunun devam etmesi bizim için çok büyük önem arz ediyordu" diyerek bu işe girişmelerindeki asıl amaçlarını dile getirdi.

"Depremden Sonra Ümitler Kırıldı"
Kendilerini en çok tedirgin eden olayın deprem öncesi icra ettikleri bir işlerinin olmasına rağmen bu gün bu iş imkânlarının olmadığını ve birçoğunun şu an itibariyle umudunun da kalmadığını belirten Şayak, "İşleyen bir sanayi ve hareketli bir ticari hayat vardı. Her kesin müracaat edeceği bir kapı vardı. Ama depremden sonra bu ümitler kırıldı. Bizde bu kurumlar tarafından istihdam edildiğimizde doğrusu 8 ay sonrasını düşünür olduk. Bundan dolayı ortaklaşa olarak bir karar aldık ve bütün arkadaşlarımızın da imzasıyla bu hükümet programını Ankara`da takip etmeye karar verdik. Bu girişimimizde bize destek veren Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet, Özel İdare, Tapu Ve Kadastro Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Müdürlüğü, Bostaniçi Belediyesi İŞKUR çalışanları bizimle beraber hareket etmiş ve her kurumdan bir temsilci almak şartıyla karşılıklı bir karar alındı" dedi.

"Bizlerde Size Hediye Babında Destek Veriyoruz"
Aldıkları kararın maddi bir külfet getireceğini her akıl sahibi mutlaka bilir diyen Şayak, "Takdir edersiniz ki bu arkadaşların Ankara`ya gidiş gelişlerinde belli bir külfet olacak dedik ve bunun masrafının her kes tarafından paylaşılması gerektiğini de belirttik. Gidecek olan arkadaşların, yolluk, otel, masrafları, yeme içmeleri karşılanacak. Bu arkadaşlarımızın aldıkları asgari ücretle böyle bir işin altından kalkmaları da mümkün değildi. Diğer arkadaşlarımızda bizim bu girişimimizi uygun gördüler ve bize Ankara ya gitme noktasında `bizlerde size bir hediye babında destek veriyoruz, yeter ki siz gidin bizim adımıza da bu taleplerimizi Ankara ya ulaştırın gerekli makamlarla görüşün` diyerek desteklerini verdiler" dedi.

"Toplamda Aldığımız Para Miktarı 7010 TL"
Şehrivan Gazetesinin iddialarına da değinen Şayak, Van`da İŞKUR vesilesiyle işe alınan insanların sayısının 2 bini aştığını ama kendilerinin bu 3 bine yakın insanlardan para toplamalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Para aldığımız kişi kitlesi 434 kişidir. Bu 434 kişiden, 334 kişi kendilerinden tutanak karşılığında 15`er TL para imza karşılığında alınmıştır. Geriye kalan 100 kişi ise benim kendilerini temsilen katıldığım ve benimle beraber 2. Bir şahsında geldiği İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan personellerdir ki bu 100 kişi den de 20`şer TL aldık. Yani anlayacağınız toplamda aldığımız para miktarı 7010 TL`dir. Biz bu parayla Ankara da 9 gün kaldık. Bu aldığımız parayı da konaklama, yol gidiş geliş masrafı, yemek ihtiyacımızda kullandık. 7 kişinin masrafı olarak 9 günde toplamda 5410 TL masrafımız olmuştur. Geriye kalan 1600 TL para da cebimizdedir. Biz bu parayı buradan gitmeden öncede belirtmiştik ve dönüşte bu paranın tek kuruşuna kadar topladığımız kişilere iade sözünü verdik. Bu sözümüzü parayı bize veren arkadaşlarımıza da teyit ettirebiliriz. Şu gerçeği de göz önünde bulundurmak gerekir. Bir temsilci arkadaşımız kendi çalıştığı kurumdan topladığı para 450 TL`dir. 9 gün boyunca yaptığı masrafı ise 800 TL`dir. Yani anlayacağınız topladığı para masraflarını bile karşılayamamıştır " açıklamasında bulundu.

"Bunların Derdi İŞKUR Çalışanları Ya da Para Değil"
Yaptıkları işin üstü kapalı bir iş olmadığını ve her şeyin çok net bir şekilde ortada olduğunu ifade eden Şayak, bazı art niyetli insanların bu çalışmalarını görmemezlikten geldiğini ve maalesef Van`ın yerel bir gazetesinin de buna alet olduğunu belirtti. Şayak, "maalesef bu gazete ilk gittiğimiz günden beri çalışmalarımızı, bakanlara ulaşmamızı ve aldığımız olumlu neticeleri hazmedemeyerek, hakkımızda iftiralara gitmiş, haddini aşarak belki de birilerinin hakkımızda oynadığı oyuna alet olmuştur. Buda yetmezmiş gibi bu iftirayı da çok farklı bir boyuta çekerek sanki bizim 6 bin insandan 20 - 30 TL para aldığımızı iddia edecek kadar gaflet içerisine girmiş ve bu işi kendine göre bir mantığa bürüyerek iftira kampanyasını hakarete dönüştürmüştür. Tabi yaptıkları hakaretlerin tamamı kendi şahıslarına aittir. Bir de belli ki üzerimizden yalan ve yanlış haber yapanlar hesap yapmasını bilmiyorlar. Zira eğer 6 bin kişiden bizler 30`ar TL para almış olsaydık toplamda elimizde 80 bin değil, 180 bin TL para olurdu. Bize para veren kişiler ortadadır ve her zaman için biz hesap vermeye de hazırız. Ama biz şunu da iftira dolu sözleri sarf eden o gazeteden bekleriz. Madem bizim 80 bin TL aldığımızı iddia ediyorlar. O halde gelsinler bizim almadığımızı söylediğimiz parayı aldığımızı ispat etsinler ve bunun hesabını sorsunlar. Biz de bilelim ki eğer böyle bir olaya karışmışsak bu parayı sahiplerine iade edelim" diyerek gazeteyi iddiasını ispata davet etti.

"İftira Etmek İsteyenler Belgelere Değil Zanlarına Bakarlar"
"Bizim çalışmalarımız bellidir ve ortadadır" diyen Şayak, girişimlerinin iki ayağı olduğunu ve bu iki ayaktan birinin kendi aralarında oluşturacakları bir platformla sıkıntılarını Ankara`ya taşımak olduğunu diğerinin ise Ankara`da meramlarını ulaştıracak siyasiler ile kendilerini görüştürmeleri için Van Milletvekilleri ile bu işin siyasi ayağını oluşturduğunu ifade etti. Şayak, "Biz inisiyatif alarak buradan gittiğimizde Ankara`da siyasilerle görüşmeyi düşünerek gittik. Haliyle böyle bir işin başarılı olabilmesi için Van`dan bizi temsilen gönderdiğimiz milletvekillerine gitmemiz en doğal olanı değil midir? Buradan çıkıp Ankara`ya varana kadar sorunumuzu dile getirdiğimiz her platformda Ak Parti Van Milletvekilleri bizim için her türlü yolu açmış, yardımlarını esirgememiş, bizleri bakanlarla görüştürmüş, görüşmelerin bizim lehimize sonuçlanması için ellerinden geleni yapmışlardır. Bu hususta bizim onlara minnettar ve müteşekkir olmamız dışında bir hakkımız var mıdır? Büyük bir insanlık görevini yerine getirmiş ve milletvekili olarak temsil ettiği ilin insanlarına her türlü yardımı yapmalarını küçümsemek ya da bu işe bir kulp takmak ne kadar doğru olduğunu ben insaf sahibi insanlara bırakıyorum. Ankara da yaptığımız çalışmaların tamamı ortadadır. Ama iftira etmek isteyenler belgelere, delillere değil, zanlarına bakarlar ki bu konuda da onlara diyecek bir şey yok. Bu onların kişiliğindendir" diye konuştu.

"İŞKUR Çalışanları Çıkarıldıklarında Nerdeydiler"
Yaptıkları bu insani ve tamamen mağduriyetlerini giderme adına yapılmış böyle bir girişimi provoke eden ve bunda art niyet arayarak AK Partinin siyasetiyle ilişkilendirilmesine sert tepki gösteren Şayak, "Eğer dertleri parti ile var ise bizim bu halisane girişimimizi buna alet etmeseydiler. Eğer dertleri biz isek, yani o gariban İŞKUR çalışanlarının sıkıntılarını düşünüp yaptıysalar, o halde 8 ay sözü verilip 3 ay çalıştıktan sonra çıkarılan İŞKUR çalışanları çıkarıldıklarında nerdeydiler. Bu gazete o kadar mı düşünüyor bu insanların hakkını? Bizim deprem döneminde çalışmalarımızda onlar belki bilmez ama bizler mesai bile yapamadan hatta bir tek öğün yemek bile yemeden İŞKUR bünyesinde gece gündüz çalıştığımızda niye gelip İŞKUR çalışanlarının hakkını sormadı onlara hamilik yapmadı. Açık olan bir şey vardır ki bunların derdi İŞKUR çalışanları ya da para değil" dedi.

"Sizi Kadrolu Yapıp Döneceğiz Diye Bir Beyanatta Bulunmadık"
Yapılan bu asılsız haberlere Ana Muhalefet partisinin de alet olmasını kınayan Şayak, "Bu tür haberlerinde kime nasıl hizmet ettiğini de tüm hemşerilerimizin takdirine sunuyorum. Ankara`ya gidişimizde ki temel amacımız İŞKUR bünyesinde işe alınan 6 bin insanın programın 8 ay süreyle değil de bu sürenin şu depremin etkileri kırılana kadar devam ettirmesini sağlamaktır. Kesinlikle biz bu insanlara biz gidip sizi kadrolu yapıp döneceğiz diye bir beyanatta bulunmadık. Böyle bir iddiamızda olmadı. Kimseye bir ümit vermedik, kimseye kesin bir sonuç alma adına bir iddiada bulunmadık. Bizim arkadaşlarımıza aynen söylediğimiz şu. Arkadaşlar biz sizi temsilen Ankara ya gidip gerekli mercilerle ve yetkililerle görüşüp talebinizi onlara ileteceğiz ve onlardan olumlu bir söz almaya çalışacağız ki dediğimiz gibide oldu. Yaptığımız görüşmelerden de olumlu sonuçla döndüğümüze inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Van İçin Bir Şey Çıkacaktır İnşallah"
Yaptıkları görüşmeler sonucunda Hükümet ağzından verilmiş bir söz ya da bir garanti olmadığını ancak bütün bakanlarla görüşüp sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Şayak, "vekillerimizin de destekleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda ve son olarak aldığımız bilgi şu. Van`dan gelenlerin talepleri Başbakana sunulmuştur. Ve umarız olumlu sonuç da çıkacaktır. Van için bir şey çıkacaktır inşallah. Yönündedir" dedi.

"Suç Duyurusunda Bulunacağız"
Kendilerine yönelik doğru yazmadıklarını belirttiği gazeteye yönelik olarak Van Olay gazetesi aracılığıyla tekzip metnini yayınladıklarını ifade eden Şayak, ama bu metne ve açıklamaya rağmen aynı gazetenin yazılarını yazarken kendilerine sorma ihtiyacına bile gerek görmediğini söyledi. Şayak, "abartı, iftira ve hakaretle bizim aldığımızı iddia ettiği paranın kimden alındığını ve ortada olmayan bu parayı ortaya çıkarmak zorundadır. Bu konuda da biz cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir