• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Batman`da "Kitap Cafe" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Okuyan Gençliğin Dirilişi" projesi kapsamında kütüphane ve okuma salonundan oluşturulan "Kitap Cafe" açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından organize edilen projenin açılış programına, Vali Ahmet Deniz, Batman İl özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, TÜGVA Batman İl Temsilcisi Abdullah Memiş, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Projenin açılışını gerçekleştiren Vali Ahmet Deniz, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış programı sonrası bilgi veren TÜGVA Batman İl Temsilcisi Abdullah Memiş, "Türkiye Gençlik Vakfı olarak Gençlik Spor Bakanlığı destekli kitap kafe açılışı için bugün burada toplandı. Kitap cafemizin amacı gençlerin, özellikle ortaokul, lise ve üniversite gençlerinin rahat bir şekilde gelip kitap okuyabilecekleri, kitap okuduktan sonrada aynı şekilde dinlenebilecekleri rahat bir şekilde sıcak ve soğuk içecekleri içebilecek bir ortam oluşturduk. Gençlik Spor Bakanlığıyla yapmış olduğumuz proje desteğiyle kitap cafemizin açılışını bugün yapmış bulunmaktayız. Kitap cafemizde yaklaşık olarak 3 bin kitap bulunmaktadır. Bu kitaplardan geçlerimiz istediği zaman gelip rahat bir şekilde oturup kitaplarını okuyabilecekleri bir ortam oluşturduk." dedi.

Böyle bir çalışma yapmalarındaki amaçlarını açıklayan Memiş, "Amacımız gençlere ulaşmak gençlerin milli ve manevi değerleri yükseltmek bu noktada gençleri kitap cafemizde bekliyoruz. Tüm gençlerimizin gelip güzel ortamdan istifade etmelerini istiyoruz. Burada sıcak ve soğuk içeceklerimizin tamamı gençlerimize ücretsiz olarak ikram edilmektedir. Cafemiz sürekli açıktır personellerimiz düzenli bir şekilde bulunmaktadır. Aynı zamanda şark köşeside yapılarak gençlerin dinlenebilecekleri bir ortamda hazırlanmıştır." ifadelerini kullandı.  

'Kitap Cafe' projesinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Mevlana Anadolu Lisesi öğrencilerinden Muhammed Ali Özdemir, "Bugün bir kitap cafemiz açılmış durumda gençlere yönelik her türlü hizmeti veren TÜGVA güzel bir hizmete daha imza atmış. Gençler olarak bizlerde burada kitaplarımızı okuyoruz. Burada çok kaliteli kitaplar var. Aynı zamanda gelip derslerimizi çalışabiliyoruz. Rahat bir ortamımız var. Bu fırsatların mutluluğunu yaşıyoruz. Burada arkadaşlarla muhabbet edip ders çalışabiliyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir