• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
"Bu topraklar İslam ile yoğrulmuş topraklardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbakan Vakfı Bingöl Temsilciliği düzenlenen programla açıldı. Açılış programında katılan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu ayak bastığımız topraklar asırlar evvel, İslam'la tanışmış, İslam'la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı bizim için gerçekten mübarek bir beldelerdir." dedi.

Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı'nın insanların maddi ve manevi hayatlarına hizmet etmeyi amaçladığını söyledi.

Erbakan, "Ayak bastığımız topraklar, Anadolu'nun pek çok yerinden asırlar evvel, İslam ile tanışmış 1071 Malazgirt muharebesinden üç asır evvel İslam buralara gelmiş. Buralar İslam'la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı bizim için gerçekten mübarek bir beldedir. Yine bu içinde bulunduğumuz bölge yani Bingöl ve bugün sabahtan Vakfımızın temsilcilik açılışını yaptığımız Muş ili asırlar boyunca İslam âlemine yön veren, İslam âleminde yetişmiş gençlerimize yön veren şuur aşılamış çok değerli hoca ve âlimlerin yetiştiği bölgelerdir. Yine bu topraklar çok sayıda Sahabe-i Kiram efendilerimizin kabirlerinin bulunduğu özelikle Diyarbakır başta olmak üzere son derece önemli mübarek beldelerdir. Bu sebeple burada bulunmaktan dolayı ve bu mübarek topraklarda Erbakan hocanın adını taşıyan Vakfımızın açılışını yapmaktan dolayı son derce bahtiyarlık duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Erbakan hoca Müslüman Kürt halkının hakkını savunduğu için siyasi yasaklı oldu"

Bingöl'ün kendileri için önemli olduğunu söyleyen Erbakan, "Merhum Erbakan hocamız siyasi yasaklı hale gelmesine neden olan tarihi konuşmasını burada Bingöl'de yapmıştı. O yaptığı konuşmanın neticesizde, Bingöl ve bölge halkının burada Müslüman Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak ve hakkını dile getirmek üzere burada yaptığı konuşması neticesinde siyasi yasaklı hale gelmişti. Bu sebeple Bingöl'ün bizim için büyük bir önemi vardır. Milli görüş ve davamız açısından önemli bir yerdir." dedi.

Erbakan, "Dış güçlerin ayak oyunları ile Milli görüşün önü kesilmemiş olsaydı, 1970 yıllardan bu yana hizmet aynı hızla devam etmiş olsaydı bugün; Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt bu bölge İsviçre, Kanada'nın şehirlerinden bir tanesi gibi olacaktı. O dönemde atılan bu bölgeyi bu seviyeye getirecekti. Maalesef çeşitli senaryolarla Milli görüş hareketi engellendiği için bugün bu bölge halkı sıkıntılar yaşamaktadır." diye konuştu. 

"Devlet yıllık 15-16 Milyar dolar faizden kaynaklı borç ödüyor"

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllık ne kadar borç faiz ödüyor." diye soran Erbakan şunları söyledi:

"15 ile 16 Milyar dolar. Muş'ta bulunan Şeker fabrikasının yeni sıfır bir tanesini kura bilsek aynısından ne kadar maliyeti olur bize 300 milyon dolar diyelim. Ne demek bu? Devletin yıllık ödediği faiz borcu ile her yıl Muş ilinde bulunan şeker fabrikasından 40-50 adet fabrika kurulur. Rakamlar bu, gerçekler son derece ibretlerle doludur."(Nihat Kanat-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir