• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Yargıtay Başkanı Gaziantep`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Yargı Mensuplarına Yönelik Eğitim Çalıştayı"na katılmak amacıyla Gaziantep'e geldi.

Türkiye-Avrupa Birliği iş birliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunanistan-Danimarka Konsorsiyumu ile ortaklaşa yürütülen "Telif Haklarına Dayalı ve Kreatif Endüstrilerin Teşvik Edilmesi ve Türkiye Telif Hakları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "Yargı Mensuplarına Yönelik Eğitim Çalıştayı"na katılmak amacıyla Gaziantep'e geldi. 

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit,  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve beraberindeki heyet ile Gaziantep Adliyesini ziyaret etti.

Cirit ve beraberindeki heyeti, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ile Cumhuriyet Başsavcı vekilleri karşıladı.

Adliyede görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelen Cirit, "15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişiminin ülkemize uğratmış olduğu zafiyet hukuk sisteminde de kendisini göstermektedir. Ancak biz daha fazla çalışarak, çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırarak bu sarsıntının altından kalkacağımızı umuyoruz. Bu nedenle sürekli her türlü toplantıya, eğitim seminerlerine katılmak istiyoruz." dedi.

Daha iyi bir yargı sistemine ulaşabilmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini ifade eden Cirit, şöyle konuştu.

"Ülkemize ve milletimize yargı camiası olarak ne derece hizmet edebilirsek o derece de biz kendimizi o kadar bahtiyar hissedeceğiz. İnsanlar ancak iyi işleyen hukuk güvenliği sisteminde kendilerini mutlu ve huzurlu hissedebilirler. Yargı camiasının yaptığı iş son derece önemli bir iştir. Ülkemiz öz sermayesi yeterli olmadığı için ancak yabancı sermayeyle kalkınmasını sağlayabilmektedir. Bunun için de yabancı sermayenin öncelikle gelip baktığı husus ülkede işleyen iyi bir hukuk sistemi olup olmadığıyla ilgilidir."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca da iyi işleyen yargı sisteminin iyi eğitilmiş hukukçular vasıtasıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ise, her sene yaklaşık 5 bin yargı mensubuna yönelik eğitimler düzenlediklerini, bunun her geçen yıl artacağını vurguladı.

Gaziantep'te görev yapan hakim ve savcılarla bir araya gelinen toplantılarda Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi ve adli yargı, ilk derece mahkemelerinin işleyişi sorunları ve çözümü konuşuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir