• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
"Toplum ıslah olursa toplumun geleceği yer ıslah edicilerin yanıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 2'inci Kongresi HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti

Kongrede konuşan Yılmaz, İslami yaşamın toplumda hakim olması için bir çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Yılmaz, toplumun uyuşturucudan, fuhuştan, ahlaksızlıktan ve her türlü kötülükten uzaklaşması ve gençlerin bataklığa düşmemesi için uğraştıklarını ifade etti.

Bir yandan kendi vazifelerini yaparken diğer yandan halk ile iç içe olacaklarına vurgu yapan Yılmaz, kendilerinin her şeyden önce bir vazifesinin olduğunu ve toplumun ıslahı için çalışma yapan bir yapı olduklarını ifade etti.

İslami yaşamın toplumda hakim olması için uğraştıklarına işaret eden Yılmaz, "Böyle bir vazifemiz var, böyle bir hedefimiz var. Toplumu uyuşturucudan, fuhuştan ahlaksızlıktan her türlü kötülükten uzaklaşması için gençlerin özellikle bu bataklığa düşmemesi için uğraşıyoruz. Zaten bunları yapmak zorundayız. Bir yandan bu vazifemizi yaparken diğer yandan da toplumla iç içe olacağız. Onları bataklıktan kurtardığımızda, onlarla ilgilendiğimizde ve toplumun dindarlık seviyesini yükselttiğimizde, otomatikmen toplumun seçim dönemlerinde yapacağı tercih dindarlardan yana olacak ama toplumun dindarlık seviyesi ve ahlaki seviyesi düşerse o zaman da toplum ister istemez ahlaksızları, dini olmayanları seçecek ve oraya gidecek. Toplum ıslah olursa toplumun geleceği yer ıslah edicilerin yanıdır israf edicilerin yanı değil." dedi.

Cengiz Aydın güven tazeledi

Yapılan konuşmanın ardından kongrenin gündem maddeleri okunarak delegeler tarafından oylandı. Gelir-Gider Hesap Raporları da okunarak ayrı ayrı oylandı. Yönetim Kurulu ibra edildikten sonra geçilen seçimlerde divan kurulunun tek aday listesi verildi. Tasnif Komisyonu oluşturulmasının ardından mevcut İlçe Başkanı Cengiz Aydın, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Seçimin ardından bir konuşma yapan Aydın, kendisini bu göreve tekrardan layık gören parti üyelerine teşekkür ederek görevinde Allah'tan muvaffakiyet diledi. (Mehmet Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir