• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de "Kanser Tedavilerinde Son Gelişmeler" semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İli Sağlık Yöneticileri, Bingöl Devlet Hastanesi Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Genel Cerrahi, Üroloji ve Göğüs Cerrahi Uzmanları ile Bingöl Aile Hekimlerine  yönelik, Memorial Diyarbakır Hastanesi tarafından "Kanser Tedavilerinde Son Gelişmeler" adlı seminer düzenlendi.

Seminere, Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Bayındır, Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Halim Aksu, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Ekin, Bingöl 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Samet Tatlı, birçok  hekim ve yetkili katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastaneleri Direktörü  Dr. Abdurrahman Aktaş, kanserle mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Memorial Diyarbakır Hastanemizde "radyoterapi, kemoterapi ve PET-CT'yi kapsayan bir kanser merkezi oluşturup yaklaşık 5 yıldan bu yana bölge insanımıza hizmet veriyoruz. Merkezimize sadece Türkiye'den değil, çevre ülkelerden de hasta kabul ediyoruz. Memorial Sağlık Grubu olarak tam teşekküllü bir kanser merkezini halkımızın hizmetine sunmaktan mutluyuz. Merkezimizde multi disipliner bir anlayışla her türlü kanser tedavisi yapılmaktadır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan, Doç. Dr. Mehmet Ali Kaplan ile Uz. Dr. Mehmet Murat Akın ise kemoterapi protokollerinde yer alan akıllı ilaçlar ve aşıların tedavideki yerleri, radyoterapide sağlıklı hücrelere zarar verilmemesi  için kullanılan cihazların teknolojik gelişimleri hakkında bilgi verdiler. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir