• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
Kaddafi`nin İstihbarat Şefi Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Eski Libya lideri Muammer Kaddafi`nin istihbarat şefi Abdullah el-Senussi`nin Moritanya`da yakalandığı bildiriliyor.
 
Aynı zamanda Kaddafi`nin kayınbiraderi olan ve Kaddafi`nin en güvendiği kişilerden diye tanımlanan 63 yaşındaki el-Senussi`nin, Nouakchott havaalanında gözaltına alındığı belirtildi.
 
El-Senussi, Kaddafi`nin devrilmesi ve öldürülmesinden sonra Libya`dan kaçmıştı. El-Senussi insanlığa karşı işlediği suçlarla bağlantılı olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi`nce aranıyordu.
 
Moritanya güvenlik yetkilileri, el-Senussi`nin sahte Mali pasaportuyla Fas`ın Casablanca kentinden gelen uçakla Nouakchott havaalanına indiği sırada yakalandığını belirtti.
 
Uluslararası Ceza Mahkemesi ya da Libya hükümeti henüz gözaltı haberlerini doğrulamadı.
 
BBC muhabiri Sebastian Usher, Abdullah el-Senussi`nin Kaddafi yönetiminin içyüzü hakkında en ayrıntılı bilgilere sahip kişi olduğuna işaret ediyor.
 
"Kasap" adı takılan el-Senussi, Kaddafi yönetiminin hala kayıp olan en önemli isimlerinden biriydi.
 
Abdullah el-Senussi, 1980 ve 1990`larda yönetim içindeki muhaliflerin temizlenmesinden ve 1996 yılında Trablus`daki Ebu Selim cezaevinde 1200 siyasi tutuklunun öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu.
 
El-Senussi, geçen yılki ayaklanma sırasında fazla öne çıkmamıştı ancak 2011 Şubat`ında Bingazi`de başlayan isyanın bastırılması çabalarında önemli rol oynadığı düşünülüyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir