• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
CERN Ödüllü Yarışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Binlerce sanayi kuruluşu ve onlarca organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapan Kocaeli, artık bilişim sektörüyle de birlikte anılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilecek.

Akıllı şehirlerden yazılımlara, robotik teknolojiden start-up girişimlere kadar teknolojiye dair tüm unsurların yer alacağı festivalin ana teması “Sanal Gerçeklik” olarak belirlendi. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı`nda ilkokul çağından üniversiteye tüm gençlere ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli`yle buluşturmak amaçlanıyor.

CERN Ödüllü Yarışma

Öte yandan 1. Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında üç ayrı yarışma başlatılacak. Yarışmaların ilki olan “Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması”nda (SAGYU) projeleri başarılı bulunan üç uygulama ödüllendirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Microsoft iş birliğiyle düzenlenen “Kocaeli Kodluyor Yarışması” ise Kocaeli`deki ortaokul öğrencilerine yönelik.

Lise ve dengi okul öğrencilerinin katılımına açık “Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması” ise Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK BİLGEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün katkılarıyla düzenleniyor. Yarışmanın en ilginç ödüllerinden biri, parçacık fiziğine meraklı tüm gençlerin hayalini süsleyen “CERN seyahati” olacak. Kasım ayında sonuçlar açıklandıktan sonra dereceye girenler ödüllerini Kocaeli Bilişim Fuarı`nda alacak.

Yarışma ve fuarla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.kocaelibilisimfuari.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz

Bu haberler de ilginizi çekebilir