• DOLAR 32.509
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2497.485
  • ...
11`inci Cumhurbaşkanı Gül Hilvan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde verilen yemeğe katıldı.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından kirvesi olan 22'nci Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Faruk Bayrak'ın davetlisi olarak Hilvan'a bağlı Saluca Kırsal Mahallesi'ne geldi.

Gül'e, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, Hilvan Emniyet Müdürü Nuri Sarıyar, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bürokratlar ve vatandaşlar eşlik etti. 

Yapılan yemek ikramının ardından davetlilere hitap eden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu ziyaretimizi özel bir davet üzerine Faruk Bey vesilesi ile oldu. Tabi ki Urfa bereketli topraklar. İnsanlık tarihinin en erken ilk ayak izlerini yerkürenin üzerinde burada görüyoruz. Nihayet bu tarihte hep anlatılırdı, ama bilimsel olarak da Göbekli Tepe ile ispatlanmış oldu. Bütün arkeologlar ve bilim adamları bununla ilgili yüzlerce dünyanın en itibarlı dergilerinde yazılar yazıyorlar. O günden bugüne Peygamberler Şehri diyoruz. Buralar böyle kutsal mekânlar." diye konuştu.

Gül, buraların tarihin bütün mirasını canlı bir şekilde tuttuğunu söyledi.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Şanlıurfa, peygamberler şehri olduğu için kutsal bir şehirdir. Aynı zamanda son zamanlarda bir unvan daha aldı. O da 'Ensar Şehri' unvanı oldu. Suriyelileri ağırladıkları için Şanlıurfalılara da bu yakışır." dedi.  (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir