• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Batmanlı öğrenciler Samsun`a gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında  Batman'da eğitim gören ve maddi durumundan ötürü daha önce il dışına çıkmamış olan 194 öğrenci, Batman Havalimanında düzenlenen uğurlama töreniyle Samsun'a gönderildi.

Uğurlama sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Deniz, proje sayesinde farklı bölgelerdeki çocukların bir araya gelerek kaynaşacağını söyledi.

Çocukların kendilerinin geleceği olduğunu vurgulayan Deniz, "İçişleri Bakanlığımızca başlatılan 'Biz Anadoluyuz' projesine bugün start verdik. Bir uçakla 194 tane öğrencimizi Samsun'a yolcu ediyoruz. Bu projenin amacı isminden de anlaşılacağı üzere 'Biz Anadoluyuz.' Anadolu'yuz demek biz biriz, bütünüz, kardeşiz. İşte bu ülkenin buna ihtiyacı var. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Farklı yerleri görsünler. Yıllardır terör örgütü baskı kurarak Türkiye'de ön yargı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama bizim bir ayrımımız yok. Örfümüz, adetimiz, geleneğimiz, kültürümüz aynı. Çocuklarımız kaynaşsın istiyoruz." dedi.

"2 bin 500 öğrencimizi Samsun'a göndereceğiz"

Samsun'dan da öğrenci misafir edeceklerini ifade eden Deniz, "Gerçekten anlamlı, güzel bir projedir. Biz çocuklarımızı seviyoruz, ülkenin geleceği onlar. Geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Onların iyi yetişmiş olması, milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişmiş olması her şeyin üzerindedir. Hem bilgili hem donanımlı, kültürlü olacaklar ve akademik başarının yanında da vatanını, milletini seven geleneklerine bağlı gençler olarak yetişmesi bizim için çok kıymetlidir. 2 bin 500 öğrencimizi Samsun'a göndereceğiz. İnşallah çocuklarımız mutlu dönerler." diye konuştu.

Vali Ahmet Deniz'in katılımıyla  düzenlenen uğurlama töreninde; Vali Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri ve öğretmenler hazır bulundu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir