• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Talasemi hastası Suriyeli kız ilik nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı 3 yıl önce eşi ve 7 çocuğu ile birlikte Gaziantep'e sığınan Abdurrezzak Cuneydi, her geçen gün durumu kötüleşen kızı Erici Cuneydi'nin (14), tamamen sağlığına kavuşması için tek çarenin ilik nakli olduğunu belirterek yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep'e sığınan Abdurrezzak Cuneydi (47) Suriye'de iken kızı Erici Cuneydi (14) 2.5 yaşında rahatsızlandı. Hastaneye götürülen Erici'ye yapılan testler sonucu Akdeniz anemisi (Talasemi) teşhisi konuldu. Kan değerleri düştüğünde halsizleşen, kıpırdayacak hali kalmayan Erici'ye, hastanede 20 günde bir kan verilmeye başlandı. Ancak küçük kızın iç organları kandaki fazla demir oranından dolayı zarar görmeye başladı.

Kızının tamamen sağlığına kavuşması ve hayata dönmesi için tek çarenin ilik nakli olduğunu söyleyen baba Erici, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunduğunu ve tek isteğinin kızının diğer çocuklar gibi hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi olduğunu belirtti.

Bir markette aylık 800 TL'ye çalışan baba Erici, aldığı maaşın ise kendilerine yetmediği için biri 17 yaşında diğeri 15 yaşında 2 oğlunu okula göndermeyip çalıştırdığını ve bu şekilde zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye'de savaşın başladığı ilk yıllarda ülkesini terk etmek istemediğini, ancak savaşın şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını belirten Erici, "Yaklaşık üç yıl önce Suriye'den geldik. Suriye'de savaş başladı, ondan sonra bizde kaçıp Türkiye sığındık. Ailemle bombalardan, füzelerden kaçıp geldik. Bundan dolayı üç yıldır Türkiye'deyiz. Şu an hayata burada devam ediyoruz. Biz mecbur kaldığımız için Türkiye geldik."dedi.

Kızının sağlığı için rutubetli olmayan bir evde oturmaları gerektiğini belirten Erici, ancak aldığı 800 TL maaşın ev kirası, elektrik ve su masraflarını karşılayabildiğini belirterek şöyle konuştu:

 "Türkiye'ye ilk geldiğimizde bir ucuz ev kiraladım, fakat bu ev kızımın sağlığı için pek elverişli olan bir yer değildi. Bundan dolayı da bu eve taşındım. Çünkü doktor kızımın sağlığı açısından da rutubetli olmayan bir evde oturmamı talep etti. 8 kişiyiz, büyük çocuklarımı maddi durumumdan dolayı okula gönderemedim. Ben de 47 yaşındayım. Kendi mesleğim burada bana ağır geldi. Hem de iş bulamadım. Bundan dolayı evime yakın bir markette çalışıyorum. Marketten aldığım 800 TL maaş bana yetmiyor. Bundan dolayı iki büyük oğlum var, onları da okula göndermeyip çalıştırıyorum. Okula sadece bir kızım gidiyor. Bu kızım da sürekli bu şekilde rahatsız ve hasta oluyor. Bu eve 450 TL kira veriyorum. Çünkü 450 TL'den aşağı ev yok; olanlar da sağlık açısından iyi değil."

Erici, "Kızım talasemi hastası. 20 günde bir hastaneye gidip ona kan veriyoruz. Şu an ameliyat olması gerekiyor. Maddi duruma ihtiyacımız var. Kızımın ameliyat olabilmesi için acilen ilik ameliyatı olması gerekiyor. Doktorlar bize bu ameliyatı bir an önce yaptırmamız gerektiğini söylediler. Şu an kızım ameliyat olmadığı için sürekli hasta ve rahatsız. Sürekli Hastaneye Gidiyoruz. Şu an kendisi gelişmediği için vitamin ilacı kullanıyor. İlaç, biraz dinç kalmasını sağlıyor. Çünkü doktorlar kemiklerinin içinin boş olduğunu söylüyorlar. Kan verilmese de durumu daha da kötü oluyor. Onun için acilen ameliyat olması gerekiyor. Sürekli hastanelere götürüyorum. Çünkü sürekli kanı değişmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kızımın sağlığına kavuşmasını ve diğer çocuklar gibi sağlıklı olmasını istiyorum"

Kızının mahalledeki yaşıtlarının sokakta koşup oynarken onlarla birlikte oynayamadığını anlatan Erici, "Kızımı sürekli hastaneye götürdüğümden dolayı ben de pek fazla çalışamıyorum. Bu durum da hem benim için hem kızım için sıkıntı oluyor. Ben de kızımın sağlığına kavuşmasını ve diğer çocuklar gibi sağlıklı olmasını istiyorum. Hastaneye gidiyoruz, sağ olsunlar bizi iyi karşılıyorlar, bize iyi davranıyorlar ama bu kızım için yeterli olmuyor. Çünkü kızımı ameliyat etmek zorundayım." şeklinde konuştu.

Baba Erici, son olarak hayırseverlere ve yetkililere kızına yardım etmeleri noktasında çağrıda bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir