• DOLAR 32.471
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2477.684
  • ...
"Biz Anadoluyuz Projesi"kapsamında Erzurumlu öğrenciler Bursa'ya uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi tarafından sabah 09.50 uçağı ile yolcu edilen 15 yaş altı 112 öğrenci ve 8 eğitimci, hafta sonu Bursa'nın tarihi ve turistik mekânlarını görme fırsatı bulacak.

"Biz Anadoluyuz Projesi" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki, 21 ilde 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret edecek. Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması,  birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu geliştirilerek, huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Bursa ile eşleşen Erzurum'da, proje çerçevesinde 2 bin 750 öğrencinin Bursa'ya gönderilmesi planlanıyor.

Hava limanında öğrencilerle bir müddet sohbet eden Vali Vekili Ayhan Terzi, hafta sonu tatillerini çok iyi geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.  Şehrin tarihi mekânlarını gezip görmelerini isteyen Terzi, "Biz Anadolu'yuz projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilde 15 yaş ve altı, maddi durumu yetersiz, daha önce il dışına çıkmamış, terör mağduru 50 bin öğrencimizin, ülkemizin 23 farklı şehrini ziyareti hedefleniyor. Bu projesinin ana hedeflerinden biri de çocuklarımıza; ülkemizin farklı tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini sunmak, öğrenciler arasında bir gönül köprüsü oluşturmaktır." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir