• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
HÜDA PAR`dan hırsızlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün bir vatandaşın fıstık ambarına giren hırsızlar, yaklaşık 70 bin lira değerinde fıstığını çalarak kayıplara karıştı.

Mağdur vatandaşı ziyaret ederek yaşadıklarına kulak veren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet, olay yerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ile görüşen Yalçın ve beraberindeki heyet, daha sonra Birecik İlçe Emniyet Müdürü ile görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.

Birecik Fırat Küçük Sanayi Sitesinde, hırsızlık olayının yaşandığı ambarda incelemelerde bulunan Yalçın, hırsızlık mağduru Murat Çimender ile de görüştü.

Birecik'te yaşanan hırsızlık olaylarının halkı canından bezdirdiğini söyleyen Yalçın, "Birecik ilçemizde yaşanan hırsızlık olayları ve özellikle bu son dönemlerde hırsızlık olaylarındaki artış halkı canından bezdirmiş durumda. Daha önce de ilçe başkanımız İbrahim Halil Barlak ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz bu hırsızlık olaylarıyla ilgili basına demeç vermişlerdi. Birecik'te motosiklet hırsızlığından tutun, evlere yönelik hırsızlıklara kadar birçok konuda hırsızlık vakaları yaşanıyor. Üzücü olan şey ise bu faillerin yakalanamıyor olmasıdır. Son yaşanan bu hırsızlık olayının normal bir hırsızlık olmadığını, organize ve bir şebeke işi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunu, İl Emniyet Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede de dile getirdik." dedi.

Artan hırsızlık vakalarıyla ilgili olarak il ve ilçe emniyet müdürleri ve ilçe Kaymakamıyla görüştüklerini söyleyen Yalçın, "Geçtiğimiz gün Murat Çimender kardeşimizin fıstık ambarına girmişler. Bu ambarda incelemelerde bulunduk. Yaptığımız inceleme sonucu yaklaşık 70 bin TL'lik fıstığın çalındığını gördük. Güvenlik kameralarını parçalayarak imha etmişler. Kamera kayıt cihazını da beraberlerinde götürmüşler ki arkalarında bir iz kalmasın. Bu hırsızlık olayıyla ilgili İl Emniyet Müdürümüz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Birecik İlçe Kaymakamı Kadir Perçi ile görüştük. Yaşanan bu hırsızlık vakalarının sebeplerini sorduk ve neden bu olayların önlemediğini sorduk. Ayrıca buradaki halkın mağduriyetlerini dile getirdik. Bu konuda, Kaymakam Kadir Perçi, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi." ifadelerini kullandı.

Yalçın, "Halkın mağduriyetinin giderilmesi için emniyet birimleri ellerinden geleni yapmalıdır. Çünkü bu vatandaşlarımız vergilerini veriyor, üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Zira devlet halkın can ve mal emniyetini sağlamakla mükelleftir. Can ve mal emniyetini sağlamak devletin en temel vazifelerindendir. Eğer devlet halkın can ve mal emniyetini sağlamazsa bu durum ilçemizde huzursuzluk meydana getirecektir. Birecik'te onlarca belki yüzlerce hırsızlık olayları yaşanmış ve yaşanmaya da devam ediyor. Ama ortada fail yok. Failler yakalanamıyor. Bu son hırsızlık olayı da doğrusu bizi düşündürüyor. Bizim yetkililerden ricamız bu olayın üzerine gitmeleri, Birecik'teki bu hırsızlık şebekesini deşifre etmeleri, kanun önüne çıkarmaları ve halkın yaşadığı mağduriyetleri gidermeleridir." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir