• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Van`ın Cumhuriyet Caddesi toplu taşıma araçlarına kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu (UKOME) tarafından alınan karar gereği toplu taşıma araçları bundan böyle Cumhuriyet Caddesi'ni kullanamayacak.

Toplu ulaşım hizmeti veren araçlar için yeni güzergâhlar belirlendi. Alınan karar gereği, mevcut güzergâhı kullanan araçlar Mustafa Çohaz Kavşağı'ndan sağa dönerek Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ne bağlanacak, Kültür Kavşağı'ndan sola dönerek Milli Egemenlik Caddesi'ne bağlanacak, İkizler Kavşağı'na gelen araçlar sağa dönerek Çavuşbaşı Caddesi üzerinden depolama alanına intikal edecek.

Halkın görüş ve önerileri doğrultusunda UKOME kurulunca alınan karar ile yaya ve araç trafiğinin akıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Uygulama kapsamında bugün itibariyle yasak minibüslere uygulanırken, halk otobüsleri de pazartesi itibariyle Cumhuriyet Caddesi'ne giriş yapamayacak.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, uygulama öncesinde toplu ulaşım hizmeti veren esnafı ziyaret etti. Uygulamanın getireceği rahatlığı şoför esnafına anlatan Tamer, esnafın alınan kararı desteklediğini belirterek, vatandaşın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Hasanbey Caddesi genişletiliyor

Van'ın trafik sıkıntısını en aza indirmek ve caddelerini modern bir yapıya kavuşturmak için Van Büyükşehir Belediyesi alternatif yol çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi'nin Hasanbey Caddesi ve ara sokaklarında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme, kaldırım ve asfaltlama çalışması yapılıyor.

Çalışmaları yerinde görmek için mahalleye giden Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akif Çiçekli ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Asfaltlamayla birlikte yol genişletme ve kaldırım çalışması da yaptıklarını belirten Çiçekli, "Şabaniye Mahallesi yıllardır hizmet görmemiş bir bölge. Biz buraya göreve geldiğimiz günden beri çeşitli çalışmalar yaptık. Bugün de mahallemizin önemli bir caddesi olan Hasanbey Caddesi ve sokaklarını asfaltla buluşturuyoruz. Aynı zamanda yolları işgal eden eski yapılar ve çevre duvarları da büyükşehir belediyemiz tarafından yıkılıyor, yolları genişletiyoruz. Çalışmalardan halkımız çok memnun. Vatandaşımız hak ettiği hizmetlere kavuşacak." dedi.

Şabaniye Mahallesi'nin kentin en eski mahallelerinden biri olduğunu dile getiren Tamer de "Vatandaşlarımız ve mahalle muhtarımızla görüştük. Kadastro sınırları içerisinde imar ekiplerimiz gerekli ölçme çalışmalarına başladı. Mahalleyi feraha kavuşturmak için yol genişletme ve kaldırım çalışmaları sürüyor. Mahalleli de yapılan çalışmadan oldukça memnun. Yolların genişletilmesi için bizlere yardımcı olacaklarını söyledi. İnşallah çalışmalar sonunda çok daha modern yollara kavuşacağız." ifadelerini kullandı.

Şabaniye Mahallesi Muhtarı Çetin Bilir ise yapılan çalışmalar için büyükşehir belediyesi ve Edremit Belediyesine teşekkür etti. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir