• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Batman`da gençler sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılan "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi" kapsamında, birçok genç sabah namazında bir araya geldi.

Program dâhilinde Site Camisi'nde sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Birçok gencin katılımıyla sabah namazı kılınırken, akabinde gençlere çorba ikramında bulunuldu.

Konuyla ilgili konuşan Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, gençlerin yoğun katılımının kendisini memnun ettiğini ve projenin devam edeceğini söyledi.

Gençlerin bu etkinliklere katılımlarının sürekliliğini dileyerek, katılımcılara teşekkür eden Eren, "Allah bize tüm camilerimizin böyle tıklım tıklım olmasını nasip eder inşallah. Peygamber efendimiz sabah namazlarına çok büyük önem vermiş ve bunların hiçbir zaman kaçırılmamasını tavsiye buyurmuşlardır. Peygamber efendimiz sabah namazının sünnetine diğer sünnetlerden daha çok önem vermiş ve bunun terk edilmemesini istemiştir. 'Sabah namazını kılan kimse, Allah'ın himayesi altındadır. Artık Allah'ın, himayesi altına aldığı kimse hakkındaki teminatını yok etmeyin. Sabah namazları tüm günahlardan temizler. Sabah namazını cemaatle kılan, gecenin tamamını namazla geçirmiş gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan, Allah'ın garantisi altındadır. Sabah namazının farzını cemaatle kılmak diğer namazlara nazaran daha faziletlidir.' gibi birçok ayet ve hadis vardır." dedi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir