• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Peşmerge Genel Komutanlığı: Tehditleri kabul etmiyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERBİL - Genel Komutanlık`tan yapılan açıklamada, Iraklı güçlerle Heşdi Şabi`nin Kerkük çevresindeki hareketliliğine vurgu yapılarak, “Savaşa ve kan dökülmesine karşıyız ama tehdit, saldırı ve savaş naralarını da kabul etmiyoruz” vurgusu yapıldı.

Radaw'ın haberine göre, yapılan açıklamada, “Dün gece Heşdi Şabi güçleri ile Irak ordusuna bağlı bazı güçler, özellikle Kerkük çevresinde, peşmergenin denetimindeki bölgelere saldırı amacıyla hazırlık ve hareketlilik halinde olmuştur” diye belirtildi.

Söz konusu hareketliliğin, yabancı müdahaleler ile Iraklı bazı askeri ve siyasi sorumluların geçtiğimiz günlerde Kürdistan halkına yönelik tehditvari açıklamalarından sonra geldiğine dikkat çekilen açıklamada, bu durumun, Kürdistan`a savaş ve saldırı tehdidi taşıdığı kaydedildi.

Uluslararası kamuoyuna çağrı yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu kargaşa hali, büyük bir felakete dönüşür. Savaşa ve kan dökülmesine karşıyız. Sorumluluk bilinciyle Bağdat hükümetinden güç hareketliliği ve dayatmalardan kaçınarak diyalog kurmasını ve bu yöntemle sorunları çözmesini istiyoruz.

Peşmerge Güçleri Kürdistan halkını güçlü şekilde savunur, Kürdistan halkına silah ve dayatma diliyle muamele yapılmasına izin vermez.”

Açıklamanın sonunda, “Bütün Kürdistan Peşmerge Güçleri, Kürdistan halkı ve toprağını korumak ve her türlü tehdit ve saldırıya karşılık vermek için  teyakkuz halinde olmalıdır” ifadesi kullanıldı.

Kerkük bölgesindeki hareketlilik üzerine dün gece Peşmerge Güçleri bölgeye çok sayıda takviye güç sevketti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir