• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyamanlı öğrenciler Balıkesir'e uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, 'Biz Anadolu'yuz projesi kapsamında 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi Adıyaman Valiliği tarafından Balıkesir'e gönderildi.  

Uğurlama törenine Adıyaman Vali Vekili Adem Kaya, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal katıldı.

4 gün sürecek programda öğrenciler akranlarıyla bir araya gelerek iller arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amaçlanıyor.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Vekili Adem Kaya, İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında ilk öğrenci kafilesini bugün Balıkesir ilimize gönderiyoruz.Valimizin bütün öğrenci kardeşlerimize sevgi ve selamları var. Bu proje İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde yürütülmektedir. Bu proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilimizden seçilecek 15 yaş altı 50.000 öğrencimizin ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kötü alışkanlıklarından uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması ve iller arasında kültürel ortak değerlerin paylaşılması amaçlanmıştır." dedi. 

Bu proje ile Adıyaman'dan 15 yaş altı 2 bin 300 öğrencinin Balıkesir iline misafir olarak gönderileceğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında öğrencilerimizin Balıkesir İlindeki konaklama dâhil bütün programlar kardeş şehir Balıkesir Valiliğimizce gerçekleştirilecektir. Özellikle maddi imkânı yetersiz olan ailelerimiz başta olmak üzere öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ilk öğrenci kafilesinin yolculuk masrafları Valiliğimizce karşılanmakta olup, bu çerçevede THY'ndan kiraladığımız bir uçakla bugün Adıyaman Havalimanından Balıkesir Edremit Havalimanına gönderileceklerdir. 4 gün süreyle Balıkesir'de misafir edilecek öğrencilerimiz 15 Ekim 2017 tarihinde Adıyaman'a döneceklerdir. 2017 yılında iki sefer yapılması hedeflenen bu gezilerin ikincisi 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Projenin uygulanmasına 2018 yılında da devam edilecektir. İkinci seferin yolculuk masrafları ise Adıyaman Belediye Başkanlığınca karşılanacaktır." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir