• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Çölyak hastalarına gıda paketi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede yaşayan 52 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıttı.

Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı protein, genetik yatkınlığı olan kişilerde bağırsak ve sindirim sistemine etki ederek çölyak hastalığına neden oluyor. Çölyak hastaları bu nedenle glütensiz özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda.

Viranşehir'de nadir bulunan glütensiz ekmek ve gıdaları çölyak hastaları dışarıdan getirtmek zorunda kalıyorlar. Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, çölyak hastalarının yaşadığı bu sorunu gidermek için tespit edilen 52 çölyak hastasına glütensiz gıda paketi dağıtımında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek, çölyak hastalarının glütensiz ekmek ve gıda temininde yaşadıkları sıkıntıları aşmak ve farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Özbilek, "İlçemizde şu ana kadar tespit ettiğimiz 52 çölyak hastasına glütensiz ekmek ve gıda paketi tedarik ettik. Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit'in destekleri ile çölyak hastalarının yüzü gülüyor. Çölyak hastalarının normal ekmek tüketme şansı yok. Glütensiz ekmek ve gıda bulmak hem çok zor hem de ürünlerin fiyatları yüksek. Şu ana kadar 52 çölyak hastasına ulaştık. İlçede çölyak hastalarının bu sayıdan daha fazla olduğunu düşünüyoruz." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir