• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
`Adli Tıp Raporu, Şüphelerimizi Güçlendirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / İstanbul
Adli tıp tarafından yapılan incelemede Özden’in ölüm raporunda belirtildiği gibi alnından vurulmadığı ortaya çıktı. Adli tıp raporuna göre ölüm raporunun aksine, Özden`in alnından değil, başının üzerinden vurulduğu belirlendi.

``14 Ağustos 1995`te Mardin`in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte öldürüldüğü`` belirtilen Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden ile yeni iddialar ortaya çıktı. Ailesinin girişimiyle mezarı açılan Özden’in kemikleri üzerinde adli tıpta yapılan inceleme sona erdi. Adli tıp tarafından hazırlanan rapor davayı takip eden mahkemeye gönderildi.
 
ADİL TIP RAPORU ŞÜPHELERİ GİDEREMEDİ
Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesine gelen Özden ailesinin avukatı Bülent Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 yıldır gündemde olan Albay Özden`in vuruluşunun üzerindeki sis perdesinin aralanmasına çok yakın bir süreçte olduklarını söyledi.
 
Özden ailesinin avukatı Bülent Demir, adli tıp raporunun şüphelerini tam olarak gidermediğini söyledi. Yaklaşık bir ay önce Özden`in naaşının kemik incelemesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu`na gönderildiğini söyleyen Demir, Adli Tıp raporu elimize ulaştı. Raporun gelmesine rağmen kamuoyuyla paylaşmak istediğim detay şu; Olayının üzerinde ki sis perdesinin kalkması için adli tıp raporu yetmemiştir. Alnının ortasından vurulduğu ve operasyonda hayatını kaybettiği belirtilen Rıdvan Özden’in adli tıptan gelen raporda alnından değil başının üst kısmından mermi giriş deliği olduğu ifade edilmiştir. Bu da olaydaki şüphemizi doğrular niteliktedir. Dosya içerisinde birbiriyle çelişen bir çok nokta var onu da daha sonra açıklayacağız. TSK personelinin olay günü birbirleriyle ciddi manada çelişen ifadeleri vardır. Olayda gizli tanık ifadeleri bizim şüphelerimizi güçlendiriyor. Her ne kadar adli tıp raporu kafatasının üst tarafından bir giriş deliği olduğunu söylüyorsa da bu teknik bilgi olayın üzerindeki esrarengiz sır perdesini aralamaya yetmemiştir” dedi. Avukat Demir, adli tıp rapora göre merminin başın üst tarafından girdiğini ve arkasından çıktığını kaydetti.
 
ÜÇ RÜTBELİ PERSONEL, KAFAYA SIKILMIŞ TEK KURŞUN
Basın mensuplarının soruşturmanın seyri ile ilgili bir sorusu üzerine Demir, “Bu olay ile ilgili sır perdesinin aralanması için o dönemde o bölgede görev yapan hem üst düzey komutanların hem de operasyonel faaliyetlerde yer alan ast seviyedeki görevlilerin mutlaka ifadelerine başvurulması gerektiğini söyledi. Rıdvan albayla birlikte iki şüpheli ölüm daha olduğunu söyleyen Demir, “Onlarda tek kurşunla yine kafalarından vurulmuşlardı. Dolayısıyla bu bizim şüphelerimizi arttırıyor. Üç rütbeli personel, üçü de tek kurşunla üçü de kafasından vurulmuş. Bu olayda rastlantı olmayacağına dair en büyük delilimiz ve tanık ifadeleri de bunu destekler mahiyettedir” dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir