• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kendini Temizleyen Araba Boyası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendini süren arabalara tam da alışmaya başlamıştık ki, şimdi de kendini temizleye arabalar ortaya çıktı. Nissan, süper hidrofobik ve 'oleofobik' boya olan Ultra-Ever Dry adlı fikiri üzerinde çalışmaya 2014'te başlamıştı.

Boya, Nissan sahiplerinin arabalarını asla bir daha yıkamamaları için Nanoteknoloji firması Nano Labs birlikte İngiltere'deki Nissan Teknik Merkezinde geliştirildi. O günden bu yana, hem Nissan Note hem de EV Nissan Leaf bu boyayla kaplandı, ancak otomobiller henüz seri üretime hazır değil.

Nissan, 2016'da yaptığı bir basın açıklamasında şunları söylemişti: "Şu anda bu teknolojinin standart ekipman olarak Nissan araçlarına uygulanması için herhangi bir planımız yok. Nissan, kaplama teknolojisini gelecekteki bir satış sonrası seçenek olarak değerlendirmeye devam edecek."

Hem su hem de yağ bazlı kirlere karşı dirençli olan boya, çamur, yağmur, kar gibi kirlerin hiç birini üzerinde tutmuyor. Ultra-Ever Dry tescilli omnifobik teknolojiyi kullanarak, moleküler yapısında bulunan çıkıntılar sayesinde su ve yağ partiküllerini itiyor. Basitçe tarif etmek gerekirse, çok gelişmiş yapışmaz teflon tava benzeri bir teknoloji diyebiliriz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir