• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaymakam Öztürk basın mensupları ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İpekyolu ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisi'nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Öztürk, İpekyolu Belediyesinin alt yapı, üst yapı ve kültürel-sosyal çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Öztürk, projeleri planlarken ve hayata geçirirken insan odaklı düşündüklerinin altını çizerken, hizmetlerini kaliteden ödün vermeden, hem günün ihtiyaçlarına cevap verecek hem de uzun vadede kalıcı olarak yapmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Pazartesi günü Kültür Sokağın açılışının yapılacağı müjdesini veren Öztürk, "Biz çalışmalarımıza şemsiye sokakla başladık. Orada bir ufak çalışmayla çok güzel bir ortam oluşturduk. Bunları devam ettirmek isteyerek şehrin farklı yerlerinde farklı butik sokaklar olsun istedik. Artık Van'ı Cumhuriyet ve Maraş Caddesi üzerinden kurtaralım ve biraz daha bu iki caddenin gerisinde ve ötesinde kalmış olan yerleri butik sokaklarla değerlendirelim istedik. Aynı zamanda Maraş ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yoğunluğu alarak bu iki cadde dışındaki esnaflarımızın da ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak ve insanlar için biraz daha rahat ortamlar oluşturmak için 2'nci butik çalışmamızı Kültür Sokak'ta gerçekleştirdik. 3'üncü butik çalışmamızı da Erciş'te gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

"Asıl butik çalışmamızı Sanat Sokağı'nda yapacağız"

Sanat Sokağının Van için merkezi bir yeri olduğunu ifade eden Öztürk, "Asıl butik çalışmamızı ise 2018 yılında Sanat Sokağında yapacağız. Orası hakikaten Van'ın merkezi bir yeridir. Dışarıdan gelen insanların, turistlerin ve Vanlıların da uğrak noktasıdır. Burayı ismine yakışır bir sokak haline getirmek için projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ihale sürecini de bitirip havaların ısınmasıyla birlikte başlayarak eylül ayında bitirmeyi ve Van'ımıza kazandırmayı istiyoruz." dedi.  

"500 öğrenci eğitim görüyor"

Temmuz ayından itibaren yoğun ilgi gören İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisi  hakkında bilgi veren Öztürk, "Temmuz ayında biz burayı açtık. Açtığımız günden itibaren öğrencilerimizin kayıtlarını yapmaya başladık. 300'e yakın öğrencimize bir fiil yaz döneminde kurslar verilmeye başlanıldı. Aynı zamanda bunlar direkt kurstan faydalananlar bunların yanı sıra kurstan faydalanmayıp akademinin imkânlarından faydalanan engellilerimiz de vardı. Bunlarla birlikte bu sayı 500'ü buldu. Çok kısa süre olmasına rağmen biz akademiyi bu aşamaya getirdik. Burası için yaklaşık 1 milyona yakın para harcadık." şeklinde konuştu.

Öztürk, son olarak Tuşba ve Edremit ilçelerinde bulunan öğrencilerinde akademiye kayıt yapabileceğini belirtti.

Program İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisi'nde bulunan sınıfların gezilmesi ardından son buldu. (Erkan Karadağ - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir