• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...

Diyarbakır'da TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Ev'leniyoruz Fuarı'nın açılışı yapıldı.  'EV'leniyoruz'  fuarı Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı ve iş adamlarının katılımıyla açıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Helvacı, Diyarbakır'ın herkes tarafından tanınan ve bilinen bir kent olduğunu söyledi.

Öte yandan Diyarbakır'ın sahip olduğu pozitif potansiyelinin ötesinde negatif unsurlarıyla tanınma durumunda kalmış bir kent olduğuna işaret eden Helvacı, "Bu kentin bu durumunu ve algısını bir mahfuz talih olmaktan çıkarmanın en önemli  koşulu 3 şeydir. Sahip olduğu birikim, sosyal  ve kültürel hareketlilik, ekonomik potansiyel. Siz bu üç unsuru doğru parametreler üzerinde doğru harekete geçirip işlettiğiniz zaman o şehir kendisine ait başka oyunları da bozacak hale gelecektir. Bu tür fuarlar hem yerel hem ulusal hem de uluslararası fuarlar mevcut potansiyelin geliştirilmesinde ve tanıtılmasında çok büyük rol oynarlar." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Fuarımızla hem ticaretin geliştirilmesi hem de aynı zamanda bu fuarımızla eş zamanlı düzenlenecek etkinliklerle beraber kültürel aktivitelerin de Diyarbakır'ımızın, bölgemizin sosyal hayatına önemli kazanımlar sağlayacağı temennisi içerisindeyiz. Fuarımızın kapsamında yarın yine Ender Saraç konuğumuz olacak. Evlenen, evini yenilemek isteyenlerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacakları onlarca başlık altında 80'in üzerinde katılımcımız fuarda ticaret yapmak üzere sizlerin ziyaretlerini bekliyor." diyerek konuştu.

 Diyarbakır Sanatkârlar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ise konuşmasında şunları söyledi:

"Özelikle bugünkü fuar gibi geniş kitlelere sahip fuarların il ve bölge ekonomisine katkısı son derece önemlidir. Günümüzde düzenlenen ticari fuarların özellikle bugünkü fuar gibi üreticileri ve aracıların katıldığı iş varlığının önemi yadsınamaz.  Fuar, rekabet ortamında başarılı firmaların yeteneklerini gösterebilecek önemli bir pazarlama aracı olmasının yanında katılımcı ve ziyaretçilerin birbirini tanımaları anlamda önemli bir organizasyondur."

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, fuarın sosyal ve ekonomik önemine dikkat çekti. Yeşil, "İlimizde 2 yıl aradan sonra Tarım Hayvancılık fuarının ardından bir başka fuarın düzenlenmesi bizleri oldukça mutlu etti.  Fuar, kentte aynı zamanda kültürel, sanatsal çeşitli eğitim programlardan düzenlenmesi bölgenin sosyal hayatına hareketlilik ve canlılık getirecektir."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise fuardaki amacın özellikle üreticilerin, satıcıların kendi ürünlerini tanıtma ve yeni ticari işbirliklerini sağlamak olduğunu ifade etti. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)