• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
"Habur kapatılmamalı halklar cezalandırılmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Başkanı Nurettin Kasap, Irak'ta yaşanan referandum sürecinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda dost ve müttefik olarak bilinen ülkelerle yaşanan sürecin iyi okunup, irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Kasap, şunları söyledi: "Yapılan Referandum zamansız ve doğru bir karar değildir. Umarım Türkiye uzun zamandır çok iyi ilişkiler kurduğu Barzani hükümeti ile ilişkileri eski haline döner. Barzani Hükümetinin bu konuda çok gayret etmesi ve ciddi adımlar atması gerekir."

Türkiye ile Irak'ın halkları arasında sorun olmadığını, her iki halkın da birbiriyle kadim bir ilişkisi ve bu ilişkilere dayalı olarak sevgisinin bulunduğuna vurgu yapan Kasap, yaşanan süreçte Irak'taki halkın cezalandırılmaması gerektiğine işaret etti.

Kasap açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı: "Türkiye ile Irak halkları arasında bir sorun yok, Irak Kürt halkı Türkiye'yi kendine çok yakın görüyor ve Türkiye'yi seviyorlar. Bölgemiz ve ülkemiz için önemli olan Habur Sınır Kapısının kapatılmaması gerekir. Sınır kapısının kapatılması demek bölge ekonomisine ciddi darbe vurmakla beraber Irak halkı da cezalandırılması demektir. Doğal olarak merkezi hükümet bölgesel Kürt yönetimine ödeme yapmazsa, aralarındaki geçişi engellerlerse Habur Sınır Kapısı'nın trafiği yüzde 80 düşecek. Ekonomideki asıl sorun Merkezi Hükümet ile Bölgesel yönetim arasındaki geçişlerin durdurulmasındadır. İhracatta 3. Sırada bulunan Irak Devletine yapılan satışların büyük kısmı yüzde 80 civarı Güney Irak'a yapılmaktadır." (M. Salih Keskin - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir