• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
AÖF kayıt yenileme işlemleri yarın sona erecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu" yapılmıştı. Buna göre, 26 Eylül 2017 tarihinde başlayan kayıt yenileme işlemleri 13 Ekim'e kadar uzatılmıştı.

Bu doğrultuda; güz döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere AÖF tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenciler 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecekler.

Ders seçimi (ekle-sil) işlemi www.aof.anadolu.edu.tr adresi "Kayıt Otomasyonu" bağlantısı "Kayıt Yenileme" linkinden yapılacak. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi işleminin yeniden yapılması mümkün olmayacak.

Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıran ve AÖF kayıtlarında önlisans mezuniyetine ait genel not ortalaması bilgisi olmayan öğrenciler, ders seçimi işlemini yapamayacaklar. Bu durumda olan öğrenciler, önlisans mezuniyetlerine ait genel not ortalaması bilgisi bulunan Öğrenim Durum Belgesi veya Not Durum Belgesi  (Transkript) ile birlikte AÖF bürolarına başvuracaklar.

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında ve bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfası'nda yer alacak.

Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2017-2018 öğretim yılı güz dönemi dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini söz konusu tarihler arasında; kredi kartı/banka kartıyla Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık veya internet bankacılığından gerçekleştirebilecekler. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 13 Ekim 2017 tarihinde internet, ATM ve mobil bankacılığından ödeme yapılabilecek.

Öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin 2017-2018 öğretim yılı güz dönemi dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliler. Sadece eski borcunu ödeyen ancak 2017-2018 öğretim yılı güz dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek.

13 Ekim 2017 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve güz dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2017-2018 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme haklarını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler www.aof.anadolu.edu.tr adresi "Öğrenci Otomasyonu" bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmelidirler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir