• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Uyuşturucu satıcıları okulları mesken tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Ulus Mahallesinde bulunan Kazım Karabekir, Fatih İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet ilk Öğretim Okullarının çevresinde uyuşturucu satıcılarının meskeni durumuna geldi.

Mahalle sakinleri, okulların önlerini ve çevrede metruk binaları mesken tutan uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlılarına tepki göstererek,  yetkililerden çözüm bulunmasını istediler.

Çocukları için endişeli olduklarını söyleyen mahalleli, başlarına bir şey gelecek korkusuyla yaşadıklarını söyleyerek, okul çevreleri ve metruk binada güvenlik önlemlerinin alınmasını istediler.

Okulların çevresinde hap ve uyuşturucu satıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Ramazan Erce, "40 seneden beri Ulus Mahallesi'nde oturuyorum. Okulun çevresinde çok sayıda serseriler var sigara içiyorlar, bizi rahatsız ediyorlar, çok perişan durumdayız. Burada hap, eroin satılıyor görüldükleri halde kimse gelip bir şey demiyor. Yakalandıkları zaman da serbest bırakılıyorlar kaç sefer şikâyette bulunduk kimse gelmedi. Okul müdürü de şikâyette bulunduğu halde hiçbir sonuç çıkmadı. Özellikle akşam saatlerinde okulun arka bahçesi tinercilerle doluyor." dedi.

Bir başka mahalleli Abdülhadi Eksik ise okulun çevresinde bulunan tinerci ve uyuşturucu satıcılarından endişe duyduğunu söyleyerek, emniyetin güvenlik tedbirinin alınması gerektiğini belirtti.

Bütün mahallenin tinerci, balici ve hırsızlardan dolayı çok rahatsız olduğunu söyleyen Nureddin Kiniş de yetkililerden sorunların bir an önce çözülmesini istedi.  (Murat Orhan-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir