• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Batman'da 13 bin öğrenci giydirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi ve Kızılay iş birliği ile Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Vadipark Çarşısı'nda öğrencilerin ücretsiz giyim eşyası alabileceği "Bay ve Bayan Butik Evi" açıldı.

Butik evinin açılış törenine; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ve öğrenciler katıldı.

13 bin öğrencinin giydirileceği özel butik evi açılışının ardından öğrenciler kimlik kartları ile bilgisayar sisteminden ücretsiz olarak giysi ihtiyaçlarını karşıladı.

Şimdilik her öğrencinin bir parça alacağı, daha sonraki sezonlarda öğrencilerin ihtiyaçlarının tamamının ücretsiz olarak temin edebilecekleri belirtildi.

Kızılay ile birlikte bu uygulamayı devam ettireceklerini belirten Rektör Durmuş, "Bu mağazamızdan, hiçbir ücret ödemeden her öğrencimiz faydalanacak. Mağazamız mesai saatleri içerisinde her zaman açık olacak. Öğrencilerimiz burada bulunduğu sürece sabah 08.00 akşam 17.00 arasında mağaza açık olacak. Kızılay'dan da söz aldık, mağaza bulunduğu sürece boş kalmayacak, takviye edilecek. Öğrencilerden bir tek isteğimiz var; vatana, millete hayırlı bir birey olarak yetişmeniz, derslerinizi hakkı ile çalışmanız. Mağazanız hepinize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılarken onurlarının rencide edilmemesine dikkat edileceğini ve giysileri mağazadan alırmışçasına temin edebileceklerini belirten Kızılay Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, "Batman Üniversitesi ile Kızılay Batman Şubemizin ortaklaşa yapmış oldukları butik evinde üniversite öğrencilerine ücretsiz giysi yardımında bulunulacak. En önemli olan kural insan onurunu rencide etmeden, öğrencileri dil ve ırk ayrımı yapmadan gelip kendi ihtiyaçlarını bir mağazadan alırmış gibi temin edebilmesidir. Bunun için üniversite öğrencisi olduğuna dair kartı olmalıdır. Bu kartı okutarak rahatlıkla istedikleri giysiyi alabilirler. Hedefimiz tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek. Şu an butik evinde 10 bin parça bulunuyor. Giysi sayısı azaldıkça Kızılay olarak yardımları devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.(İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir