• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Mardin`de "Kitap Kafe" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD), merkez Artuklu ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Okumak Özgürlüğe Kanat Çırpmaktır" projesi kapsamında "Sebilürreşad Kitap Kafe" açtı.

Yenişehir ilçesinde okullar bölgesinde açılan kafenin açılışına bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışı yapılan "Kitap Kafe" projesiyle ilgili bilgi veren Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi.

Kitap Kafe'nin Mardin için küçük ancak anlamlı bir adım olduğunu kaydeden USTAD Başkanı Akgül, amaçlarının gençleri kitap okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

Akgül, "Kitap Kafe'miz gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak inşallah. Çok nezih bir ortam ve modern bir şekilde dizayn edilmiş. Kitaplarımız güzel, okumaya gelen gençler ve komşular bundan yararlanacaklardır. Özellikle 5 okulun ortasında açtığımız için öğrencilerimiz gelip kitaplarını okuyacaklar, bizler de onlara çay, kahve ve su ikramında bulunacağız. Burada internet yok, kitap var. Kitabın yanında çayımız, şekerimiz, kahvemiz ikramımızdır. Mardin inşallah kitap okuyacak, okuma alışkanlığı kazanacak ve uzun yıllar burası gençlerimize hizmet etmeye devam edecek." dedi.

Kitap Kafe projesinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren öğrenciler de kentte bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler.

Sebilürreşad Kitap Kafe'nin açılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren öğrencilerden Sevgi Kabar, bundan sonra boş zamanlarda buraya gelerek kitap okuyacağını dile getirdi.

Burada kitap okuma alışkanlığı kazanacağına inandığını ve bundan dolayı da sevindiğini dile getiren Kübra Alan ise bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerden Sayan Aslanhan da şunları söyledi: "Boş zamanlarımda kitap okumayı çok seviyorum ve Kitap Kafe de kitap okumak için mükemmel bir yer. Herkes boş zamanlarında buraya gelmeli." (M. Salih Keskin - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir