• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Gözaltına alınmak istemeyen kişi polise ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde uyuşturucu ticareti yapma, adam yaralama ve gasp gibi 9 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan kişi gözaltına alınmamak için polise ateş açması sonucu çıkan çatışmada yaralandı.

Olay, Şahinbey ilçesinin Binevler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalledeki 3 katlı bir apartmanda ikamet eden ve uyuşturucu ticareti yapma, adam yaralama ve gasp gibi 9 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan Z.D.K. isimli şüphelinin evine savcılık kararıyla operasyon düzenlendi.

3 katlı apartmanın tamamını kiralayan ve binanın çevresini ise güvenlik kameraları ile sürekli izleyen Z. D. K, kendisini gözaltına almaya gelen polislere ateş etmeye başladı. Şüphelinin teslim olmaması ve ateş açmayı sürdürmesi üzerine polis ile şüpheli arasında yaklaşık 10 dakika süren çatışma çıktı.

Çatışma ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araçlarla özel harekât polisleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Sokak yaya ve araç trafiğine kapatılırken, polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Apartmanın bulunduğu sokak ve çevresi ablukaya alındı. Şüphelinin ateş açtığı binanın çevresindeki diğer binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

10 dakika süren çatışmanın ardından Z. D. K, polisler tarafından vurularak yaralanmasının ardından binaya giren polis ekipleri, uzun süre incelemede bulundu.

Yaralı olan Z. D. K, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekiplerinin olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Evde yapılan incelemede, içeride 3 pompalı tüfek ile çok sayıda fişek ele geçirdi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da çatışmanın yaşandığı sokakta incelemede bulunarak, operasyonu yürüten birim amirlerinden bilgi aldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden olayla ilgili yapılan açıklamada, "Şahinbey İlçesi Binevler Mahallesinde bir ikamette daha önceden takibi yapılan 9 ayrı adli suçtan arama kaydı mevcut olan Z.D.K isimli şüpheli şahsın ikametine özel harekât polisi destekli terör suçları ile herhangi bir bağlantısı bulunmayan bir operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, şüpheli şahsın görevlilerimize silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada şüpheli şahsın ikametinde 3 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyona katılan görevlilerimiz de herhangi bir yaralanma mevcut olmayıp, şüpheli şahıs görevlilerimizce yaralı olarak ele geçirildi." denildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir