• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Kar Ülkeyi Terk Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü soğuk ve kar yağışının ülkemizi terk edeceğini buna karşın buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Soğuk hava ve kar yağışının bugün Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu (Van, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Sivas, Siirt, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemizin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerinde ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu`nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu`da kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu`nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu`da kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir