• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları.

VANOLAY GAZETESİ: Mustazaf-Der Van Şubesinden Halepçe Katliamına Telin: Saddam Hüseyin`in 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe kentinde kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak gerçekleştirdiği insanlık dışı katliam, 24 yıl aradan sonra büyük bir lanet ve nefretle kınanmaya devam ediyor.

Van Milli Eğitim`den "Depremin İzleri" Adlı Fotoğraf Yarışması: Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Basın Mensupları Arası "Yüreğimdeki Sarsıntılar (Depremin İzleri)"Konulu Fotoğraf Yarışması düzenleneceği bildirildi.

Depremzedelerin Çilesi Bitmiyor: Yaşanan depremlerin üzerinden 5 aya yakın bir süre geçmesine rağmen halkın çilesi bir türlü bitmiyor. Geçen zamana rağmen hala çadırlarda barınan vatandaşlar, yetkililerin kendilerini görmezden geldiklerini belirtiyorlar.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Van halkının yanındayız: Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Kemal Çelen, her zaman Van halkının yanında olduklarını ifade ederek, depremin ilk gününden beri hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

Erciş`te Durum Vahim: Van Valisi Münir Karaloğlu, “Beton kalitesi kötü olan, bir sonraki depremde vatandaşlarımızın hayatı noktasında sorun çıkaracak binaları gündemimizden çıkartmak istiyoruz” dedi

VANHAVADİS: Van`da okullar iki gün tatil edildi: Van`da Etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi.
(Murat Dalgın-İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir