• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Valiler Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması ile ilgili olarak, "Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu sene başından itibaren bin DEAŞ mensubu tutuklandı. 146 ülkeden 53 bin kişinin üzerinde terör zanlısına ülkeye giriş yasağı getirildi." bilgisini veren Başbakan Yıldırım, "Son bir yılda teröre karşı, teröristlere karşı, 178'i büyük olmak üzere toplam 42 bin 650 operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Bu faaliyette 298 bin polis, asker ve güvenlik korucusu aktif görev aldı. Son iki yıl içerisinde terörle mücadelede muazzam bir uyum mevcuttur." şeklinde konuştu.

"Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok"
Yıldırım, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bugün Suriye özelinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun farkındayız ve tedbirlerimizi peşin olarak almak üzere sahadayız. Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz." dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir