• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i taşa işleyen usta yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir hobi olarak başladığı taş oyma sanatını ilerletip, taşlara değişik şekil veren Batmanlı taş oyma ustası Ahmet Menekşe (50), Kur'an-ı Kerim'i taş levhalara işliyor. Şu ana kadar Kur'an-ın 9 sayfasını taş levhalara işleyen Menekşe, Kur'an-ın tamamını işleyip müzede sergilemek istediğini belirterek, bunun için yetkililerin desteğini istiyor.

Hürriyet Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde yaptığı oyma taş eserleri gelen ziyaretçilere sergileyen Menekşe'nin tek hayali, Kur'an-ı Kerim'in tamamını taş levhalara işlemek.

Çocukluğundan beri Kur'an-ı Kerim'i taşa işleme hayalini gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyleyen Menekşe, İLKHA muhabirine, çalışma şartlarının kısıtlı olduğunu ve tek isteğinin hayalini gerçekleştirebilmek için yetkililerin kendisine yer tahsisinde bulunmasını istediğini belirtti.

Uzun yıllardır hayalini kurduğu hedefini gerçekleştirmek istediğini vurgulayan Menekşe, "Eskiden beri taşları seviyorum. Yaklaşık 29 yıl önce bu işe başladım. Tabi 8-9 yıl önce tam olarak taş oymaya, onlara şekil vermeye başladım. Taşlara her türlü şekilleri veriyorum. Ama Kur'an-ı Kerim benim hep hedefim olmuştur. Kur'an-ı Kerim'in tümünü taşa işleyip de bir müzeye koymak benim hayalimdir. Allah'a çok şükür başladım ve 9 sayfasını bitirdim. 9 yaprağı 4-5 günde bitirmeye çalıştım ve başardım." dedi.

Yetkililerden yer tahsisi için istekte bulunan Menekşe, "Yalnız benim hayalim şudur; özellikle devlet yetkililerden rica ediyorum. Bana yer tahsisi yaparlarsa Kur'an-ı Kerim'in tamamını taşa işleyip bir müzeye yerleştiririm. Bu çok zor bir şey değil. Bana eğer ki devlet hazinesinden bir yer tahsis edilirse o zaman her şey çok daha güzel olur. Böyle bir evin bahçesinde Kur'an-ı Kerim'in 30 cüzünü yapmak çok zordur. Böyle bir şey dünyada yapılmayan bir iştir. Bunu yapmayı özellikle istiyorum." diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir