• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
"Arakan âlem-i İslam`ın kanayan yarasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da vatandaşlar, Arakanlı Müslümanların, Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin zulmüne maruz kalmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Arakan'da yaşanan katliamları lanetleyen Diyarbakırlılar, İslam ülkelerinin birlik olmaları gerektiğine vurgu yaparak, oradaki Müslüman halka hem maddi hem de manevi her türlü desteğin sağlanmasını istediler.

Arakan'ın İslam âleminin kanayan yarası olduğunu ve bu yaranın kapatılması gerektiğini belirten Bahadır Karakuş, herkesin oradaki mazlumları kendi evlatlarıymış gibi sahiplenmesinin önemini anlattı.

Karakuş, "Arakan, bütün âlemi İslam'ın kanayan yarasıdır. Ne zaman ittihadı İslam'ı sağlayabilirsek o zaman bütün o kanayan yaralar durur. Bediüzzaman'ın deyimiyle, 'Bu zamanda en büyük farz, ittihadı İslam'dır.' Biz ne zaman empatiyle bakabilsek o yanan bedenleri kendi çocuklarımız gibi görsek o zaman biz o kanayan yaraya bir çözüm bulabiliriz." dedi.

Arakan'da soykırım uygulandığını dile getiren Hanım Gili, Arakan'da Müslümanlara yönelik katliam ve soykırımın olduğunu hatırlattı.

"Birlik olmadığımız için Müslümanların kanı dökülüyor"

İslam ümmeti birlik olmadığı için Müslümanların kanının döküldüğünü ifade eden Gili, şunları söyledi: "Katliamda özellikle Müslümanlar seçiliyor. Yalnızca orada değil, tüm dünya genelinde bu böyle. Biz ümmet olmayı unuttuk, birlik olmadığımız için Müslümanların kanı dökülüyor. Biz bireysel olarak birbirimizin mezhebini, soyunu, ırkını ayırmadan Müslüman olarak birlik olabilseydik bugün Arakan'da yaşananlara herkes bir şekilde baş kaldırabilirdi."

"İslam bayrağı altında buluşabilmeliyiz"

İslam ümmetinin parçalanamaz şekilde bir bütün olması gerektiğinin altını çizen Emrah Aydın, "Arakan'da basına yansıdığı kadarıyla merkezi hükümet Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara zulmediyor. Bununla ilgili gerek sosyal medyada gerek basında olsun birçok haber okudum. Tabi üzüntüyle karşılıyoruz. İslam ümmeti bir bütündür, parçalanamaz. Bunun Arakanlısı, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı hiç fark etmez. İslamiyet'te herkes birdir. Dil, ırk ayrımı yoktur. Bu bilinçle eğer tüm Müslümanlar olarak İslam bayrağı altında buluşabilirsek zaten dünyadaki hiçbir devlet, hiçbir millet bize karşı duramaz. Bu zulümler de söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar derhal harekete geçmeli"

Müslüman devletlerin Arakan'daki katliama duyarsız kaldığını savunan Abdurrahman Doğan, "Şu anda orada bir katliam var. Müslüman görünen devletler buna duyarsız. 'Lâ ilâhe illallah' diyen bütün dünya Müslümanlarının ayağa kalkması lazım. Hükümetlerin bakış açısı şu anda yetersiz. Şu anda yeterli bir yardım yok. Dünya Müslümanları derhal harekete geçmeli ve hem maddi hem manevi yardım etmeli." şeklinde konuştu.

İslam ülkelerinin liderlerinin ümmet adına bir olmaları gerektiğini anlatan Yasin Ramazan Taşlama ise şu ifadeleri kullandı: "Arkan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz çok mazlum durumda. Şu anda dünyanın en yardıma muhtaç insanlarıdır. Dünya Müslümanlarının bir araya gelmesi gerekiyor. Yani bize göre Filistin neyse Arakan da odur. Arakandaki Müslümanlar için el birliği yapıp, yardım toplamamız lazım. Allah bizi kardeş kılmış, İslam liderlerinin ümmet adına yardım etmesi lazım." (Abdurrahman Tetik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir