• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
"Hamas uzlaşı için gerekli esnekliği gösterecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi ve Kahire'deki Hamas heyeti üyelerinden Hüsam Bedran, Hamas'ın görüşmelerde gündeme gelecek konularda gerekli esnekliği göstereceğini söyledi.

Filistin halkının hakları konusunda ise hareketin kararlılık ortaya koyacağını ifade eden Bedran, Kahire'de bugün (10 Ekim Salı) Hamas ve Fetih hareketleri arasında başlayan görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, Filistin halkının onuruyla yaşamasını istediklerini belirtti.

Uzlaşının Gazze Şeridi ve Batı Yaka'yı kapsaması ve bu dönemin bölünmüşlük halinin sona erişinin başlangıcı olması gerektiğini kaydeden Bedran, bölünmüşlük halinden sadece işgalcilerin ve yandaşlarının yararlandığını bildirdi.

Uzlaşı görüşmelerine zihinleri ve kalpleri açık bir şekilde gittiklerini kaydeden Bedran, Filistin davasının zor bir dönemden geçtiğini ve bu zor dönemin bitmesi için önce Allah'a tevekkül ettiklerini ve daha sonra da Filistin halkına güvendiklerini söyledi.

Bedran, Fetih ve Hamas arasındaki ikili görüşmelerin 2011'de imzalanan Kahire Anlaşması'nı temel alacağını ifade etti.

Hamas Hareketi Medya Dairesi üyesi Tahir En-Nunu da her iki hareket arasındaki ilk görüşmenin bugün Mısır İstihbaratı binasında Mısır İstihbarat Bakanı Halid Fevzi'nin gözetiminde yapılacağını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir