• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
`Bu Karar Zulüm Üstüne Zulümdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- TESSEP Konya Sözcüsü M. Zülfi Tan, Bursa Gürsu İlçesinde başörtülü olarak okula alınmadığı için mücadele Senanur Polat`ın babası Mehmet Polat`a hapis cezası verilmesi kınadı.
 
Kararın tarihe kara bir leke olarak kaydedileceğini belirten Tan, "Bursa`da başörtülü bir öğrencinin babasına verilen karar tarihe kara bir karar olarak geçecektir. Halkın taleplerine kulaklarını tıkayıp ideolojik kararlar alanları halk beddualarla anacaktır. Halkın bedduasını alanlar iflah olamazlar.`` dedi.
 
Bu Karar Her Halde Türünün İlk Örneğidir
Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede inancı gereği okula gidemeyen öğrencilerin nerede okuması gerektiğini soran Tan,`` Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu memlekette bir baba çocuğunu inancı gereği okula gönderemiyorsa nereye gönderecek? Bu kararın neresinde hukuk vardır anlayamadım? Baba çocuğunun okumasına mı engel olmuş ki cezalandırılıyor veya zorla mı başını örtmüş? Bu karardan sonra tüm suç işleyen çocukların anne ve babalarına da aynı ceza mı verilecek? Bu karar her halde türünün ilk örneğidir.`` şeklinde konuştu.


Başörtüsü Zulmü Daha Ne Kadar Devam Edecek?
Son olarak hükümete seslenen Tan,`` Hükümetin bu konuda acil önlem almasını istiyoruz. Bu başörtüsü zulmü daha ne kadar devam edecek? Yoksa bin yıl mı sürecek? Çocuklarımızı kimse ideolojisine alet edemez ve kimse onlara zorla bir dayatmada bulunamaz.`` dedi.
 
M. Sait Adiyaman-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir