• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Yardım Sözünü Yerine Getirmeyene Ceza Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, televizyonlarda yardım sözü verip bu sözü yerine getirmeyenler için kanun teklifi verdi. Teklife göre, sözünü yerine getirmeyenler görüntülü ve yazılı medyada ilan edilip para cezasına çarptırılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Şengül, TBMM verdiği kanun teklifinde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu`nda değişiklik yapılmasını istedi. Teklife göre yardım sözü verip 15 gün içinde yerine getirmeyenler için söz verdiği paranın yüzde 50`si kadar para cezası gelecek. Şengül Yardım Toplama Kanunu`nda yapılacak olan değişikliğin gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Yaşanan felaketler sonrası yardıma gerçekten ihtiyacı olan insanlarımızın rencide olmasına neden olan ve bu insanlarımızın içinde bulundukları durumla alay eder gibi toplum önünde yardım sözü verip, reklamını yapıp, sözünü verdiği yardımı yapmayan bu kişi ve kuruluşlara idari yaptırım uygulayabilmek için bu kanun teklifine ihtiyaç duyulmuştur."

Yardım programına katılıp bunu da bir reklam aracı olarak görüp televizyon kanallarına katılarak ya da telefonla beyanda bulunanlar olduğuna dikkat çeken Şengül, "İhtiyacı olan insanlarımıza yardımda bulunacağını söyleyip toplumda yardımsever imajı yaratarak reklamını yapan kişi veya kuruluşların, bu sözü yerine getirmediği görülmektedir. Bunun önüne geçilmesini istedim" diye konuştu.

2860 sayılı yasanın 1983 yılında kabul edildiği ve o zaman söz konusu kanunun içinde televizyonların olmadığını vurgulayan Şengül, "Verdiğim kanun teklifine göre, televizyon kanallarındaki canlı yayınlarda, gazete ve dergi vasıtasıyla yazılı ve görsel basında kamuoyu huzurunda yardım taahhüdünde bulunan gerçek ve tüzel kişiler, 15 gün içinde bu sözlerini yerine getirmezlerse, görsel ve yazılı basın tarafından açıklanacak ve 500 TL`den az olmamak koşuluyla tahahhütte bulundukları miktarın yüzde 50`si kadar para cezasına çarptırılacak."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir