• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Fiat 5 Fabrikasını Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Mario Monti`nin hazırladığı kemer sıkma programı çerçevesinde yakıt fiyatlarına getirilen vergiler nedeniyle kamyon sürücüleri Ocak ayından beri protestolar düzenleyip yolları ulaşıma kapatıyorlar.
 
Fiat`tan yapılan açıklamada, protestolar nedeniyle geçen üç hafta içinde üretimde önemli bir düşüş yaşandığı, fabrikalarda 20 bin daha az araç üretildiği vurgulandı.
 
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne`nin bugün başbakan Mario Monti`yle biraraya gelmesi bekleniyor.
Fiat`ın bir sözcüsü BBC`ye yaptığı açıklamada, dördü ülkenin güneyinde biri de Turin`de olmak üzere beş fabrikanın Cuma günü kapandığını söyledi.
 
Kapatılan fabrikalar arasında, Fiat`ın yeni modeli Panda`nın üretildiği Napoli yakınındaki Pomigliano da var.
 
Üretim, kapanan fabrikalar nedeniyle geçen haftalarda da aksamıştı. Fiat, kamyon sürücüleri önümüzdeki günlerde işbaşı yapmazsa, bu ay İtalya`daki piyasa payından yüzde 10`unu kaybedeceğini belirtiyor.
 
Amerikan otomotiv şirketi Chrysler`in de kontrolünü elinde tutan Fiat Otomotiv Grubu İtalya`nın en fazla vergi veren özel sektör şirketi.
 
2004 yılında göreve getirilen Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne, o tarihten bu yana Fiat fabrikalarında yeni düzenlemelere gidiyordu.
 
Sendikaların karşı çıkmasına rağmen, işçilerin daha esnek saatlerde çalışması kararı uygulamaya sokuldu.
Ancak şirkete göre Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya`daki fabrikalar tam kapasiteyle çalışırken Fiat`ın İtalya`daki fabrikaları sadece yüzde 50 kapasiteyle üretim yapıyor.
 
İtalya`yı içine düştüğü büyük borç krizinden kurtarmakla görevlendirilen Başbakan Mario Monti`nin teknokratlar hükümeti, kamu harcamalarında kesinti, vergilerde artış ve emeklilik fonlarında reform içeren bir ekonomik önlemler paketini parlamentodan geçirmişti.
 
Görevi Silvio Berlusconi`den devralan Başbakan Mario Monti, bu önlemlerin gerekli olduğunu aksi takdirde İtalya`nın akıbetinin de Yunanistan gibi büyük bir ekonomik felaketin içine düşmek olacağını söylüyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir